Air Holland en de Khashoggi-connectie (008)

dinsdag 30 mei-2006
Jammer, maar in de zaak rond de avontuurlijke Surinaamse poen die de Air Holland van Cees van Dormael en Paul Gruythuysen in de lucht hield is het wat de berichtgeving betreft grosso modo gebleven bij het gezeul met sporttassen en steelse ontmoetingen in parkeergarages. Over de rol van de betrokken banken in deze operatie is het zoals gebruikelijk heel stil gebleven. Met name over de door ons zo goed mogelijk nagevlooide Italiaanse Sella Bank met haar filialen in Luxemburg en Florida, die betrokken waren bij het verzorgen van de witte was en andere financiële vernuftigheden, waarvoor af en toe zwierige één-tweetjes werden gezocht met spelers uit het team van de al decennia aan het zwendelfront vertoevende Adnan Khashoggi. Een Saoedische tycoon, die zich decennia geleden al meldde bij het loket waar Lockheed zijn steekpenningen doorwurmde, bij de Iran Contra-affaire in de jaren tachtig ook precies wist waar hij wezen moest en recentelijk een rol schijnt te hebben gespeeld binnen het nog goeddeels onontrafelde drugssegment van de voorstelling van Osama’s Flying Circus op 9/11.
Dat laatste brengt ons op de 5 ½ ton Colombia’s finest die in april door vlijtige Mexicaanse koddebeiers werd aangetroffen in een Amerikaanse DC 9 van een paar firma’s die in bed lagen met de CIA (zie “Here we go again, afl. 7 dd. 24/4 jl.). Naar nu blijkt hebben die firma’s nog zo’n DC 9 tot hun beschikking. En laat de vorige eigenaar daarvan nou Adnan Khashoggi heten.
Drugs, zwendel, vliegtuigmaatschappijtjes. Zouden Cees en Paul ooit bevroed hebben
dat tijdens hun sporttassen-operatie achter het loket van Marizio Sella’s bank een meneer actief was die we gerust als untouchable mogen beschouwen? Zal wel niet. Stay tuned.

Air Holland en de Khashoggi-connectie

  • Hits: 348
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch