Terreurig

Hits: 307

vrijdag 2 maart-2012
Na de explosieve ruiming van een bundertje kokkies uit de Iraanse atoomkeuken ging het gerucht dat die was uitgevoerd door leden van de Mujahadin-e Khalq (MEK). Een terreurgroep, die in vroeger dagen werd afgestempeld als links of als het zo uitkwam als communistisch. Nadat de Sjah de sjaak was en de baarden de boel in Teheran hadden overgenomen werd er voor de MEKkeraars een plaatsje ingeruimd in het Irak van Saddammeke. Van daaruit gingen ze soms de grens van hun thuisland over en haalden daar hun hart op met een nummertje shock and awe. Met stille instemming van de westerse wereld, ondanks het feit dat de club volgens de officiële internationale gegevens in het linker rijtje van de terroristische eredivisie stond.
Nadat Saddammeke te drogen was gehangen en een nieuwe demoncratische regering was aangetreden ontstond er een probleem. Baghdad wilde dat de MEK van zijn biezen een mandje maakte en zich naar eigen keuze via de Eufraat of de Tigris liet afzakken naar elders. Dat viel slecht in Washington en een hele reut erkende spierballen hebben inmiddels Billary Clinton verzocht om de MEK van de terreurlijst af te halen.
Dat geeft grond aan de ondeugende gedachte, dat de MEK inderdaad is ingezet bij het vertragen van Mosje's atoomproject. Lukt het niet via Stuxnet, dan maar met een kleefbom of andere onsympathieke middelen.
De MEK is overigens niet de enige door de vereniging van Amerikaanse housewives erkende terreuronderneming die door Washington en Brussel wordt gebruikt om het oorlogsprakkie aan de noordkant van de Straat van Hormuz op te warmen. Ook de Jundallah aka Soldaten van God mogen zich verheugen op "onze" steun. Naar verluidt mondde dat ooit zelfs uit in een innige omhelzing van voormalig Jundullah-hoofdman Abdolmalek Rigi (rip) en voormalig NATO-baas Jaap de Hoop Scheffer (emeritus) ergens in Afbaardistan.
Hoe dit ook zij, van terrorist naar vrijheidsstrijder is maar één stap. En nog een kleintje ook.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 307

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch