Octopussy (428)

Hits: 361

donderdag 22 maart-2012
Tsjakka. Emile Ratelband voor het luik. Wordt ervan verdacht met een druppie benzine en wat doorgesneden kabels een kortsluitinkje te hebben gepland. In zijn eigen optrekje in Huissen. Niet om een vuurtje te ontsteken onder een bakkie met kolen terwille van een stel cursisten, maar om een door hem geïnstalleerde kraakwacht te bewegen het pand te verlaten.
Doet een keurige stropdas als Emile uiteraard niet zelf. Daar zou hij volgens de smurfemarij iemand voor hebben ingehuurd. Ene Rob Zegerius. Een Amsterdamse specialist, die bij deze klus assistentie zou hebben gehad van Koen Scharrenberg. Een journalist van het weekvod Panorama met heel wat karate in zijn bio en een passie voor vechtsportgala's. Ieder zijn meug zei de boer. Rob en Koen zouden in 2007 ook al eens wat rooksignalen hebben afgegeven in Maastricht en daarna hebben geprobeerd de verzekering te amputeren.
Nou weten we verder van Koen niet veel. Hooguit dat ie af en toe met een spiegeltje onder zijn auto loert naar ongerechtigheden. Maar Robbie is bij ons al eens een keer voorbijgekomen in verband met een bommetje, dat in 2010 bij de beffirma Sorko & Swane aan de Amsterdamse Churchilllaan naar binnen werd gekeild. En wij legden bij die gelegenheid de link met de in hetzelfde pand werkzame fiscale goochelaar Rodriguez C. aka Roderic Manuel Timoteo (1). Een artiest die door vele woelige wateren is gewassen en talloze avontuurlijke lieden heeft geassisteerd bij het kleineren van jongens van de blauwe brievenbrigade. Kijk, en zulke dingen lees je niet in de mainstream. Die lees je bij ons.

1. Zie aflevering 417 van deze serie

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 361

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch