Deal (002)

13 maart 2016
Hits: 595

Bingo. De Turkse minister van Europese Zaken Volkan Bozkir krijgt een vingerplant. Hij liet vandaag tegenover persbureau Anadolu uit zijn broodmolen vallen dat Turkije maar een beperkt aantal vluchtelingen uit Griekenland wil terugnemen. Dan gaat het hooguit om tienduizenden en zeker geen honderdduizenden. Laat staan meloenen. En die regeling gaat volgens Volkan pas in als alle vluchtelingen die nu op de Griekse eilanden en tegen de Balkangrenzen bivakkeren daar zijn vertrokken. Dat klinkt heel anders dan Rutte ons een paar dagen geleden door de strot duwde. Komt bij dat die regeling indruist tegen de in het Vierde Rijk vigerende mensenrechten (1).
Een ander aspect dat naar verluidt zwaar op de volle maag van Juncker cs. drukt is de jacht die president Erdogannef heeft ingezet op journalisten en luitjes die het vrije woord praktiseren op het internet. Of dat inderdaad zo zwaar weegt bij de door een koehandel aan het Brusselse roer gekomen Reichsregierung blijft de vraag. Maar laten we aannemen dat het voor de vorm juist is. Dan zitten we ook nog met Erdogannef's wens om op korte termijn de Koerdische parlementariƫrs te strippen van hun politieke immuniteit en ze vervolgens in een kerker te mieteren vanwege hun associatie met de PKK.
Daarmee solliciteert de Turkse volksmenner nadrukkelijk naar de eretitel van dictator. En hoe was het ook weer met dictators in de MENA-gebieden? Het zal toch niet waar wezen? Stay tuned. (1) Zie aflevering 1 van 9 maart 2016.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 maart 2016
Aantal keren bekeken: 595

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch