Deal (001)

13 maart 2016
Hits: 612

Moeten we zo'n vogel serieus nemen? Die Filippo Grandi. De Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN oftwel de UNHCR. Die heeft tegenover het Europese “parlement” verklaard uiterst ongerust te zijn over de deal die het Vierde Rijk heeft gesloten met de Turkse junta.
Dat terugsturen van vluchtelingen van het ene naar het andere land zonder garanties voor hun welzijn en hun rechten is volgens hem uiterst bedenkelijk. Vooral als dat ontvangende land al drie meloen vluchtelingen binnen zijn grenzen heeft en die al nauwelijks tot helemaal geen toegang hebben tot de reguliere arbeidsmarkt, onderwijs, medische hulp en sociale voorzieningen. Als Turkije niet aan die voorwaarden kan voldoen moet volgens Grandi het hele feest worden afgeblazen.
Zijn Europese collega Vincent Cochetel gaat nog een stappie verder. Die slingerde naar buiten dat de deal onrechtmatig is. Het collectieve buiten de deur zetten van vluchtelingen is verboden binnen het raam van de Europese Conventie voor de rechten van de mens. Maar acht, wat stelt die UNHCR nou helemaal voor? Als je ziet wat er gedaan wordt met de missives van die club over de wandaden van Kiev kunnen we dit gezever over die MENA-vluchtelingen waarschijnlijk zonder klachten van milieuorganisaties de Dardanellen inspoelen. Carry on.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 maart 2016
Aantal keren bekeken: 612

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch