De zweep erover

07 mei 2016
Hits: 422

Politieke schandalen waarbij sex een rol speelt zijn niet zo interessant. Of een wethouder het met een raadslid doet, who cares. Of een politieke leider zijn gerief haalt bij een uurtje of wat sm, ach geen letter zal de pers halen. Privacy en politiek: gelukkig dat privacy inmiddels een schaars goed is geworden. Bij onze westerburen is een nieuw schandaal waarbij sex en poletiek en de pers een rol spelen.
Al maanden is bekend dat de Britse minister voor Cultuur, John Whittingdale een relatie heeft met Olivia King, “a well known escort who specializes in domination and sado-masochistic practices”. Interessant is dat maanden geleden een artikel hierover niet werd gepubliceerd. Niet interessant misschien voor de pers? Mevrouw King onderhoudt blijkbaar ook intieme relaties met leden van de Londonse onderwereld. John is blijkbaar zo onder de indruk van de vaardigheden van mevrouw King, dat hij haar meenam naar onder andere het parlement, waar zij ijverig haar visitekaartje uitdeelde aan geïnteresseerde parlementariërs. Allemaal opgeschreven in een artikel dat door de redacteur van de Independent werd tegengehouden.
Nou is John Minister voor Cultuur en daar valt ook de pers onder. Dan lijkt het scenario wel helder, John, doe niks wat de pers kan schaden en wij schrijven niks - samen voor ons eigen. Zal wel een staartje krijgen, dank zij het internet.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 mei 2016
Aantal keren bekeken: 422

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch