De vrouw waarmee Poetin danste

29 september 2018
Hits: 1191

Het is niet zozeer wat ze zegt al is dat helemaal niet verkeerd; het is de taal waarin ze spreekt als Minister van Buitenlandse Zaken van Oostenrijk: arabisch. Waaaat? ARABISCH! En vloeiend ook (1). Niet zoals ze bij ons doen in steenkolenengels wat onduidelijks wauwelen. En zij was het waarvoor Poetin, op weg naar Merkel, een omweg maakte om op haar huwelijk met haar te dansen voor de snorrende camera's. In MSM media werd het uitgelegd als 'het losweken uit de EU door Poetin van Midden-Europa'. 'Oostenrijk-Hongarije' in Russische handen. Het is niet vreemd dat de landen die tot de oude 'Dubbelmonarchie' behoorden terugkeren in de 'moederschoot' die ze na de val van de Muur moesten verlaten. Al was de K u K niet Slavisch (Rusland stelde en stelt zich op als beschermer van Slavische volkeren) en voerden de Habsburgers wrede oorlogen uit met de Tsaar, toch was er ook grote culturele en economische vervlechting in tijden van vrede. Tsjechiƫ, met haar 10% voor een partij die zich nog steeds 'Communistisch' noemt (!), nb. het land van 'Praag 1968' waarover ze hier nog steeds niet zijn uitgejammerd, heeft het grootste vertrouwen in Rusland van Europa. Nu is dat al eeuwen zo.
En dat is dus de kwestie: deze 'Oostbloklanden willen niet mee in de voorbereidingen van oorlog tegen Rusland. Ze willen vrede, voorspoed, handel en meer van die dingen die niet in de vocabulaire van Den Haag voorkomen. Rutte/Asscher leverde natuurlijk wel pick-up trucks (het No1 strijdvoertuig in het MO) aan 'gematigde rebellen' in SyriĆ«. Het perfide spel tbv van de VS waarvan de uitgelekte uitwassen nu in de Kamer worden gesmoord. Het verzet van onze enige Volkstribuun, die eerder met een smerige truuc rond MH17 de mond werd gesnoerd ten spijt.   
Het Nederlandse volk wordt het zoveelste oor aangenaaid. Terwijl de armen te horen hebben gekregen dat ze het nooit beter zullen krijgen dan nu. Wat DAT zegt voor een samenleving; dat alleen als je rijk zou worden je je aan armoede kunt ontrekken. Dat is de 'American Dream' voor de armen, gemixed met de Loterijshow, de beurs, een tennis- of voetbalcarriere of in de misdaad. Meer smaken zijn er niet, anders ben je een pauper in stagnatie. 'Dream On'. (WK)  

(1) https://youtu.be/n2pMTfrR6D8

Klik hier om uw reactie toe te voegen
29 september 2018
Aantal keren bekeken: 1191

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch