De Tweede Krimoorlog

03 november 2015
Hits: 388

Arme Henk. Hoe genoeglijk was zijn leven in 2009 en 2010. Toen hij als commissaris af en toe lekker in zijn blote hol Bonaire, Saba en Sint Eustatius staatsrechtelijk mocht overschilderen. En nu? Nu wordt de voormalige speurneus van de blauwe brievenbrigade bijna wekelijks op het Haagse matje geroepen in verband met de Groningse aardbevingen of wordt ie gevierendeeld in dorpen waar ie nog nooit van heeft gehoord. Gisteren probeerden een paar wijsneuzen in de Tweede Kamer hem weer eens voor de klot'n te kick'n. Aanleiding was Henricus Gregorius Jozeph's aankondiging dat er dit jaar een flink toefje gas minder uit de vette klei zou worden opgepompt. Om in ieder geval de handel in ansichtkaarten van een scheve Martinitoren à priori de grond in te boren. Betekende wel dat ie in het buut'nland gas moest aankopen en daar zat voor eerder genoemde wijsneuzen de kneep. Bedoelde Henk met buut'nland ook Rusland? Zo ja, wist ie dan niet dat onze relatie met dat land sinds de “annexatie” van de Krim (1) aanzienlijk bekoeld was (2) en dat collega Bilderbertje Koenders juist had gepleit voor een Europese heroriëntatie in diezelfde relatie. Zaten Henk en Bertje wel op dezelfde lijn? Horen we nog. Maar nu we het toch over heroriëntatie hebben.
Wordt het niet hoog tijd, dat we ons heroriënteren in onze relatie met de USSA? Per saldo stonden Barack O., Fucktoria Nuland, John McCain en een legertje andere griezels in de coulissen aan de wieg van de naar gladiolen ruikende coup in Kiev. Daardoor zit Europa nu met de dure peren en laten we ons bij de neus rond leiden om aan deze kant van de demarcatielijn onder leiding van viersterrengeneraal Flip Breedlie de Natonale oorlogsuitgaven op te krikken. Net in een tijd dat we dat helemaal niet kunnen gebruiken. En nogmaals, als we de democratisch gekozen Yanukovich hadden laten zitten was de Krim nog steeds Oekraïens grondgebied geweest.
Wat onze vriendschapsbanden met de hebberige hufters in Washington precies inhouden werd vorig jaar al eens temeer duidelijk. Toen bleek dat buuf Merkel en een hele stoot andere Duitse Hotemetoten uit de polletiek en het bedrijfsleven door de NSA werden afgeluisterd. Hoe brei je zoiets nog recht zou je zeggen? Door van de msm een stiltecoupé te maken. Dat was vorig jaar. Eergisteren mochten we via Wippieleak vernemen, dat ook Chirac, Sarkozy en Hollande stelselmatig zijn afgeluisterd door onze bondgenoten van de NSA. Waarom moge duidelijk zijn. Om de Fransen netjes in de ganzenpas te houden. Hier achter de duinen haastte Ronnie Platwurm zich indertijd met te verklaren dat de NSA geen enkel oor te luisteren had gelegd bij figuren als Rutte, Plasschaert, Koenders, Kamp, Willempie en Maxi etcetera. Onwaarschijnlijk, maar het blijft natuurlijk mogelijk. Als de speurneuzen aan de andere kant van de plas bijvoorbeeld zoveel beschadigend materiaal over onze topdogs hebben verzameld dat verder luisteren niet meer nodig is. Kortom, heroriëntatie? Als de donder.

(1) Om vergissingen uit te sluiten: hiermee doelen wij niet op het durp in Henk's geliefde Overijssel, maar het Oekraïense aanhangsel in de Zwarte Zee.
(2) Na de “annexatie” bleken verreweg de meeste Krimmies niks tegen de afscheiding van het via een loepzuivere coup naar fascistisch rechts opgeschoven Oekraïene te hebben. In dit verband is o.i. de vraag valide waar de geachte afgevaardigden waren toen de Kosovaren in meerderheid voor afsplitsing van Servië kozen en sindsdien leven onder een mafia-regime.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 november 2015
Aantal keren bekeken: 388

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch