De Toverberg (020)

23 februari 2022
Hits: 867

In een complottheorie geboren en getogen worden, dat lot is voorbehouden aan de Kennedy’s.

Over Wilem Engel weet ik niet méér dan dat ie pillen draaien toch niet leuk vond, zijn promotie in de biopharmacie niet voltooide, een dansschool opende maar ook met lekker grensoverschrijdend tekeer gaan niet in zijn nopjes was en bij aanvang van de pandemie een sneu groepje onder de Bargoense naam Viruswaanzin startte dat door de fascisten in Café Weltschmerz voor hun mestkarretje werd gespannen.

Maar met Robert F(rancis) Kennedy junior heeft Engel alleen gemeen dat ie een berg zusjes en broertjes heeft. Bobby junior is de derde van het elftal dat zijn beroemde pa op de wereld zette voordat die in 1968 werd vermoord. Bobby de jongere was toen veertien, en wist al niet beter dan dat ‘men’ het op zijn familie en in bredere zin op de ‘vrijheid’ had voorzien. Waarbij ‘men’ stond voor iedereen tussen Richard Nixon en de Cubaanse kolonie in Miami, en die vrijheid voor die van Wall Street en White America.

Begin jaren zestig had Joseph, de aartsvader van de Kennedy-clan, de moeder van alle complottheoriën uitgedacht en in de wereld gezet: de ware top van de Toverberg… De oudste zoon werd in Dallas geslachtofferd, met geen ander doel dan eeuwige roem en glorie van Bijbelse proporties voor zijn familie. Een filmpje van de ‘toevallige toeschouwer’ Abraham Zapruder voldeed om de op celluloid vastgelegde officiële versie van de aanslag for ever fragwürdig te maken. Onder het motto: tel uit je winst in de rest van de geschiedenis...

Ich bin ein Berliner’ was een beroemde uitspraak van de beroemde oom zaliger van Bobby junior. Dus Bobby toog ook naar de Duitse hoofdstad. Maar niet om zoals destijds JFK de Westmoffen een hart onder de riem te steken in hun Kampf tegen de commi’s aan de andere kant van de muur. Nee, Robert de jongere meldde zich 28 augustus 2020 aan de Spree als hoofd en hart van Children’s Health Defense. Da’s niet een satellietclub van die van Jeffrey Epstein maar ’s werelds grootste anti-vaxxerorganisatie.

Die zomerdag werd de Europese tak van Roberts dingetje opgericht, en op de volgende sprak de man de veertigduizend wappies toe waarvan een deel even later de Rijksdag bestormde. Over hoe deze Kennedy daarvoor maar vooral daarna zijn complottheoretische web over het continent heeft kunnen uitspannen en kunnen verweven met de opkomst van ultrarechts lees je allemaal in dit mooie artikel van Peter Zegers.

JoopFinland

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 februari 2022
Aantal keren bekeken: 867

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch