Skip to main content

De Korea's en Jeruzalem

26 mei 2018

Een kat in het nauw maakt vreemde sprongen. In het geval van de Korea's is Trump's zig-zag helemaal buitenissig. Het is vereidelijk om dit toe te schrijven aan het 'grillige karakter' van de President, 'die nu eenmaal als machtigste mens ter aarde van mening kan veranderen naar het hem goeddunkt'. Pres van de VS is de meest overschatte functie ter wereld. Obama werd gekozen op een ticket van 'Hope' en ze kregen oorlog, 'regime change', armoede en 'killing drones'. Deze 'Nobelprijswinnaar voor de Vrede' was een willoos werktuig van Deep State. Zoals Abe Lincoln (vermoord) zei: 'Je kunt een deel van het volk een bepaalde tijd voor de gek houden, maar niet het hele volk de hele tijd'. Trump werd gekozen op 'America First', stoppen met 'regime change' en betere relaties met Rusland. Uit afschuw over Obama en zijn neocon-minister van BZ Clinton.
Toen Kennedy (vermoord) de beoogde Deep State-kandidaat Nixon versloeg in 1959/'60 slaagde hij er als president in om met alle belangrijke instituten van Deep State in de VS bonje te krijgen: MIC, Wall Street, FBI, CIA en the Mob. Bij Kennedy was de reserve-raket LBJ. Du moment dat Trump aantrad in 2016 werd door DC met impeachment (zoals Nixon na Watergate) gedreigd om reserveraket Mike Pence, een van de engste Deep State-christenen denkbaar, aan het hoofd te krijgen. Ze namen Trump in de tang met vermeende banden met Rusland, pissex met Moskouse prostituees, afkopen van hoeren in de VS zelf, op een manier die ongeƫvenaard is. Kennedy lustte er ook wel pap van (denk aan Marylin Monroe die in een waanzinnige jurk 'Happy Birthday Mr. President' zingt), maar in de pers werden zijn escapades met dames nooit gebruikt. 'The Times they are A-changin' zong Bob Dylan al: nu liggen alle details die we bij Kennedy decennia later lazen op straat.
De verkozen Trump heeft nooit de kans gehad ook maar iets te verwezenlijken van de politiek die hij voorstond; betere relaties met Rusland. Het team dat hij op het oog had, met Generaal Flynn (die voor de commissie Mueller getuigde tegen Trump om zijn huid te redden) werd door FBI, CIA en NSA vakkundig ontmanteld. Trump werd in het keurslijf van Deep State gedrongen. Toch zijn er een aantal oplevingen geweest, met als meest in het oog springende de solitaire flirt met Noord-Korea's Kim, zonder iemand behalve Minister van Defensie Mattis te raadplegen. Daar waren ze in DC helemaal niet blij mee, dat begrijpt u. Vrede, het idee alleen al.
Pres van de VS is de meest overschatte functie ter wereld, maar toch schieten ze je als je niet doet wat Deep State wil gewoon af. Dat was zo met Abraham Lincoln, McKinley, Garfield, JFK en nog een handvol presidenten die allemaal op dezelfde wijze werden opgeruimd: 'een enkele dader zonder enige binding met een organisatie'. In het geval van Kennedy is duidelijk geworden dat scherpschutters van de CIA de moord uitvoerden nadat de Secret Service (belast met de beveiliging van de President) 'een dagje vrij had genomen'. Trump weet dat ze niet zullen aarzelen hem ook op te ruimen als het zo uitkomt en niets anders meer werkt. Kennedy's populariteit was zo groot dat zijn herverkiezing onvermijdelijk was. Kennedy hield zijn poot stijf. De tactiek van DC lijkt Trump door hem te dwingen maatregelen te nemen die indruisen tegen de wensen van zijn electoraat te vervreemden en zo herverkiezing onmogelijk te maken.
Mij wordt verweten dat ik me opwerp als verdediger van Trump. Niets is minder waar. Maar ik weiger mee te huilen met de wolven die Obama verheerlijkten als engel en nu Trump als de duivel zien. Trump is nog geen oorlog begonnen, zoals Obama en Clinton. De overbrenging van de VS-ambassade naar de kanselarij in Jeruzalem was als Igor die door Drs. P uit de slee naar de wolven werd gegooid tijdens de dodenrit. Om de christelijk-zionistische wolven te paaien. Toch had hij een addertje onder het gras dat MSM eerst niet wilde zien, maar nu in IsraĆ«l tot grote beroering leidt: het erkennen van Oost-Jeruzalem (Al Quds) als hoofdstad van een Palestijnse staat. Wat dat betreft blijft hij de zakenman die resultaten wil zien, het pappen en nathouden van "het vredesproces", dat mantra van zijn voorgangers en de EU,  is niet aan hem besteed. Een zakenman ziet altijd mogelijkheden. In de Palestina kwestie en in de Korea's. 

Trump is een nieuwe fase in de Amerikaanse politiek, van een VS die nog nooit zo alleen hebben gestaan in de wereld. De weelde van als enige supermacht over te blijven na het plotseling in rook opgaan van de SU heeft Washington niet kunnen dragen. Het overzicht en de tegengestelde belangen van haar binnen- en buitenlandse markt deden haar de das om. Maar vooralsnog maakt de kat in het nauw vreemde sprongen. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 mei 2018