De heilige Zelenski

28 april 2022
Hits: 1237

Door Jan Portein.

Kijk, je kan vrijwel dagelijks je entree maken in meloenen huiskamers in je groene Zeeman-outfit en ons aansporen om zware wapens te leveren om het oh zo democratische Oekraine te verdedigen tegen die autocratische kloten Russen, maar laten we dit niet vergeten. Stay tuned.

Jan Porterin
Deze oorlog begon in 2014. De redelijk netjes gekozen president Yanukovich moest opzouten omdat ie voor een alliantie met Moskou ging ipv Brussel. Het arme Oekraiense volk kreeg te horen dat ie te corrupt was om te handhaven. Om diezelfde reden verdween zijn opvolger Poroshenko vijf jaar later ook van het toneel. Zij het wat rustiger en hij hoefde niet te vluchten. In mei 2019 werd Zelensky op het schild gehesen. Hij was een bekende teevee-komiek die zijn populariteit ondermeer dankte aan een act waarin hij suggereerde dat hij met zijn al dan niet in gevechtshouding verkerende leuter het hem vertrouwde "Hava naguila" ten gehore bracht (zie het internet). Deze Volodomyr aka Holoborodka corrupt? Het bijgevoegde artikel, nota bene op het net gesmakt door het door westerse bronnen gestiekte journalistencollectief OCCRP, geeft daar een helder antwoord op. Meer was in dit artikeltje niet aan de orde. Groetjes van de FSB.
Ton Biesemaat
Jammer dat Kleintje Muurkrant meegaat in de Putin-agressieoorlog. Je kan elk motief verzinnen maar uiteindelijk is het corrupt-oligarchisch neostalinistische rijk van de moordenaar Putin eindverantwoordelijk. Je kan op je kop gaan staan en mij een CIA-trol noemen. Maar dan wens ik je veel sterkte. Ik heb lang geaarzeld maar ik vond dat ik dit moest zeggen.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 april 2022
Aantal keren bekeken: 1237

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch