De grijze wolf en de 28 geitjes (001)

22 maart 2016
Hits: 540

We hebben een plan! Gaan we vandaag voorleggen aan Erdogannef. Volgens Mark Damesfiets is het nu of nooit, anders blijven er mensen verzuipen op de rubberen pontjes tussen Turkije en Griekenland en dat kunnen we niet willen. De grootste hoeksteen van het plan is het bezorgen van een retourtje aan alle vluchtelingen die na het sluiten van de overeenkomst toch nog met eerder genoemde pontjes het Vierde Rijk binnentuffen. Schijnt in te druisen tegen de tekst van een of andere dooie zeerol in Genève, maar nood breekt wet. Net als indertijd met die Duitse Joden, die hier de grens overkwamen. Terug met die hap. Kein Gelul.
Ondertussen is Erdogannef driftig bezig zijn dictatoriale grenzen te verleggen. Zo verscheen hij eergisteravond nog voor de glazen tiet om even aan te kondigen, dat “democratie, vrijheid en een fatsoenlijke rechtsgang niet meer aan de orde zijn”. Ook zijn politieke tegenstanders in het parlement, de pro-Koerdische HDP, kunnen zijn wraak verwachten. Zijn poging om hun parlementaire immuniteit op te heffen vanwege hun beweerde banden met de PKK is de bietenberg opgegaan. Maar kan er altijd nog weer afrollen. Blijft namelijk staan, dat wie tegen zijn beleid is “tot onze vijanden behoort”. En “waar je ook gaat, onze soldaten, politie en stadswachten zullen jullie vinden en doen wat noodzakelijk is”.
Dat geldt waarschijnlijk ook voor Eren Erdem en Ali Seker. Twee geachte afgevaardigden van de linkse CHP in het Turkse parlement. Die hadden vorig jaar oktober de gore moed om te beweren dat het saringas waarmee in augustus 2013 meer dan 1300 Syrische burgers de dood werden ingejaagd in Turkije was geproduceerd en vervolgens door Turkse handelaren in Magere Heinprodukten over de schutting van de democratische lentebodes was gegooid. En die hadden dat frisse cadeautje in Damascus uitgepakt. Allemaal onder toeziend oog van Erdogannef's militaire snuffeldienst. Namen, toenamen, alles erop en eraan. Dat was knap lullig, want Adolf Assad en de Russen hadden na de sarinaanval zo keurig de zwartepiet in hun gleuf gekregen en het scheelde een mierenhaar of de Amerikaanse 1 procent had er een nieuwe frisse oorlog bij gehad. Omdat Assad een rooie lijn was gepasseerd. Maar die Eren en Ali komen nog aan de beurt. Die heulen met Putin en behoren dus tot de vijand. Kortom, met deze grijze wolf zitten onze 28 geitjes vandaag om de tafel. Om een deal te sluiten. Kijk er niet van op als ze worden opgevreten.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 maart 2016
Aantal keren bekeken: 540
De grijze wolf en de 28 geitjes

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch