Skip to main content

De doos van Pandora (010)

10 april 2018

Nee. Het gaat dit keer niet over baronnen op een brommer, moorden op bestelling, moorden bij vergissing en meer van dat soort feestartikelen. Het gaat om de handel in verwarrende middelen en de economie. Daarover neuzelen experts van over de hele wereld drie dagen lang in de ouwe Van Nelle fabriek in 010 onder leiding van de Amerikaanse DEA en haar enthousiaste Nederlandse tovenaarsleerlingen. Van tijd tot tijd wakker geschud met een koppie van Douwe en een koekie van Verkade. Verrassende middelen zijn de derde commodity op aarde. Na olie en wapens. Volgens minister Grapkeutel draait Nederland een jaarlijkse omzet van 3 miljard en het Derde Rijk 24 miljard. Zullen de krappe cijfers van binnen de officiële witte lijntjes zijn. Buiten die lijntjes mogen we een veelvoud daarvan veronderstellen. Daar zit trouwens meteen het probleem. Want als je serieus probeert om via de licht ridicule war on drugs dat stukje wereldeconomie een downer te geven haal je een flink zootje financieel-economische problemen in huis. En raken we een hoeveelheid cashcowmelk kwijt die we in moeilijke tijden nodig hebben om de banken, het internationale bedrijfsleven en misdaadverslaggevers overeind te houden. Zoals we bij de laatste crisis aan de weet kwamen. Vandaar dat we regelmatig wel iets horen over de geweldige successen bij de strijd tegen de georganiseerde stouterikken, maar heel mondjesmaat over de samenwerking van met name de DEA en CIA met de echte baronnen van de misdaad. Baronnen uit de contreien van Bilderberg en andere gelijksoortige kongsies, die ongelooflijk veel poen nodig hebben om hun dodelijke Strategospelletjes te kunnen spelen. En daarom bijvoorbeeld nog steeds ten koste van alles de Afghaanse hero- en Colombiaanse cocamarkt openhouden. Een goed voorbeeld van hoe zoiets werkt is de hier al vaker aangehaalde geschiedenis van Barry Seal, die zowel voor de DEA als de CIA in het veld was tijdens de Iran Contra-affaire in de jaren tachtig en over wie onlangs een volstrekt belachelijke film met Tom Cruise het grote publiek werd ingeslingerd (1). Gezien? Nee. Maar we weten zeker dat de volgende uitspraak van Barry over de jongens van Bush niet in het scenario is opgenomen. Komt ie:

Yup, that's what I'm telling ya. A guy in Florida who flipped for the DEA has got the goods on the Bush boys. Now I heard this earlier from a reliable source in Colombia, but I just sat on it then, waiting to use it as a trump card, if I ever needed it. I even have surveillance videos catching the Bush boys red-handed. I consider this stuff my insurance policy. It makes me and my mole on the inside that's feeding the stuff to me invincible”.

Het was duidelijk. Barry was een loose cannon geworden, maar zeker niet invincible. Op 17 februari 1986 werd de kaars bij hem uitgeblazen. Daarmee kwam uiteraard geen einde aan de lucratieve wapen -voor-drugshandel binnen de Iran-Contra onderneming. Nog maar een een kwootje. Uit een oorspronkelijk geheim epistel daarover. Inclusief wat Nederlands/Belgische inbreng. Komt ie:

Even with the demise of Seal, activity at the airfield [van Mena, Arkansas,red.] continued. There is continuous traffic from C-130 aircraft belonging to Hercules Airlift Corporation. Fokker Aircraft of Antwerp Belgium has set up shop at this airstrip and is purported to be involved in outfitting aircraft with very high tech gear.

Wij wensen de aanwezigen bij Van Nelle nog een paar genoeglijke dagen en houden ons aanbevolen voor het eindrapport. Wij willen ook wel eens lachen. Stay tuned (JP).

(1) Er gaat een verhaal dat Tom ook in het echie iets met Witte Reus vandoen heeft en dat in dit verband het Scientology-schip de Freewinds niet voor niks in het Caraïbisch gebied rondlaveert. Komen we nog op terug.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 april 2018
de doos van pandora