Skip to main content

De dood van een spion (012)

11 februari 2016

Groot nieuws gisteren. Een Britse onderzoekpruik was na het horen van 65 getuigen tot de conclusie gekomen, dat ex-FSB-er Andrei Lugovoy “vermoedelijk” de moordenaar was van ex-FSB-er Aleksander Litvinov. En dat Andrei de opdracht om Aleks te kelen “vermoedelijk” van ex-FSB-er Vlad Putin had gekregen. Kan het? Alles kan. Al was de operatie, zoals die bij ons is binnengelepeld, wel heel knullig uitgevoerd. Voormalig agent Lugovoy als een soort reïncarnatie van Klein Duimpje met in plaats van stukjes brood stukjes polonium rondstrooiend. Een dodelijk goedje voor zover wij weten, maar gek genoeg hebben we nooit vernomen wie buiten Litvinenko nog meer het loodje heeft gelegd. Bijvoorbeeld in het vliegtuig waarmee Lugovoy van Moskou naar Hamburg vloog. Of op de tribune bij Arsenal. In ieder geval had voornoemde pruik blijkbaar genoeg bij elkaar geharkt om Putin weer een zetje te kunnen geven. Dat was nodig, want zelfs Hill Clinton leek toenadering te zoeken tot Vlad en gekker moet het niet worden.
Nu we hebben gezien hoe je van geen nieuws toch nieuws kan maken willen wij ook wel eens een paar balletjes opgooien en zien waar ze terechtkomen. Komen ze:
Diederik Samsom heeft “vermoedelijk” gelekt uit de commissie Stiekem.
Mark Rutte is “vermoedelijk” een kastbewoner.
Fred Teeven is “vermoedelijk” een dealer.
Joris Demmink heeft “vermoedelijk” aandelen in de Efteling.
Novak Djokovic heeft “vermoedelijk” matches gefixt.
Hui Wang heeft “vermoedelijk” via ADO poen witgewassen.
Prins Charles heeft “vermoedelijk” opdracht gegeven Diana te kelen.
Als u er nog een paar weet houden we ons aanbevolen. En mocht u na het lezen van al het nieuws over het Britse eindrapport inzake de poloniumdood van Litvinenko wat tegengif willen innemen dan is deze serie vermoedelijk een prima middeltje. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 februari 2016
De dood van een spion