De dialectiek van Jeruzalem

11 december 2017
Hits: 933

Als de emoties zijn geweken zal blijken dat het besluit van Trump de VS-ambassade naar Jeruzalem over te brengen het beste is wat de Palestijnen in jaren is overkomen en een 'Pyrrhus-overwinning' voor Israel.
Het had er de schijn van dat de Palestijnse kwestie voorgoed was begraven en Israel deed er alles aan om die indruk te bevestigen: 'alles was voorbij, de Palestijnen hadden hun kansen gehad en niet gegrepen'. Het MiddenOosten kende urgentere zaken als Syrie, Jemen en Libie. Waarin Israel flink meespeelde. Het spelletje leek te lukken.
Trump, die alles op een andere manier zei te gaan aanpakken, verdient krediet dat hij deze 'vergeten zaak' opnieuw in de belangstelling heeft gebracht. In de eerste plaats door een werkelijke oplossing van het Palestijns-Israelische conflict in het vooruitzicht te stellen waar zijn voorgangers het pappen en nathouden hadden gepredikt. Het fameuze plan Kushner (zijn joodse schoonzoon) werd gelanceerd, waarin Jeruzalem/Al Quds de gedeelde hoofdstad zou worden van twee staten die sowieso tot elkaar veroordeeld zouden zijn.
Dat bij de regering Netanyahu toen de stoppen dreigden door te slaan is duidelijk. Zij zagen helemaal niks nada in het plan Kushner. Want ze willen helemaal geen oplossing.
Wat er vervolgens gebeurde lijkt uit de annalen van Herodotus: Generaal Flyyn b.d., twee maanden Trump's veiligheidsadviseur voor hij werd ontslagen wegens liegen tegen vice-president Pence, werd nu ook beschuldigd van liegen tegen de FBI: over zijn onderhoud met de Russische ambassadeur Kiseljak had hij iets anders gezegd dan de tapes van de FBI bewezen. Flynn verklaarde dat hij dit onderhoud had gehad in opdracht van Trump's schoonzoon Jared Kushner. 'Praten met de vijand'. Kushners val en arrestatie dreigt.
'Schijnbaar toevallig maar niet zonder god's leiding' zou mijn vader zaliger hebben gezegd werd dus de man van het plan Kushner over vrede tussen Israel en Palestina buiten gevecht gesteld. Kushner is met Minister van Buitenlandse Zaken Tillerson (wiens aanstaande ontslag ook al werd gemeld) de laatste die nog over was uit Trump's oorspronkelijke team. De rest was afgevoerd en vervangen door de 4 Pentagon-generaals die het Witte Huis bestieren.
Het plan is duidelijk: Trump moet worden ontmanteld en vervangen door 'zijn LBJ' Pence. De 'reserveraket'. In januari zou dat zijn beslag moeten krijgen.
Of hij het beseft of niet maar Trump heeft de Palestijnen een grote dienst bewezen.

(WK)

jan-47
Weet het zo nog niet
https://www.youtube.com/watch?v=E1m1X5a16Z8

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 december 2017
Aantal keren bekeken: 933

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch