Skip to main content

De BUK van ome Sjors

15 juni 2015

Dat viel een beetje tegen. Wel even een stroomstoot, maar daarna weinig wol. Hebben we het over de scheet die we vandeweek mochten ervaren van een stel Russische experts (!!!!!) in de Novaya Gazeta. Die kwamen tot de conclusie dat de MH-17 toch met een BUK-raket uit de lucht was gehaald. Niks geen Kiev-jet. Een BUK. Van de Moskou-aanhangers. Wie anders? Lullig was wel dat uit het verhaal van die experts later viel te reconstrueren dat de raket was afgevuurd vanaf een plek die toentertijd onder controle stond van de fascistische milities die Porochoco en Yats aan de macht hadden geholpen. 
Nog een vlekje dat stiekem werd weggewerkt: De Novaya Gazeta heeft een lijntje lopen naar ome Sjors Soros. Dankzij een attente lezer kwamen wij erachter dat het dagvod deel uitmaakt van een groepje internationale journalistieke snuffelaars, dat zich bezighoudt met het in kaart brengen van corruptie zonder grenzen. Het groepje wordt gestiekt via het participerende OCCRP (Organised Crime and Corruption Reporting Project). De poen is afkomstig van een Zwitsers-Roemeens samenwerkingsvehikel, USAID (1) en ... de Open Society van ome Sjors Soros. Wie anders (bis)? De man die ons opriep om 50 miljard dollar te schenken aan het Kiev-vergiet. Voelt u waar we heen willen? Juist.
Kunnen die Amerikaanse bijdehandjes ons nou eindelijk niet eens uit de droom helpen? Per slot hadden zij ten tijde van de ramp met de MH-17 te land, ter zee en in de lucht een zootje spionage-apparatuur in stelling gebracht, waar 007 een Duitse staander van had gekregen. Dus het moet toch een fluitje van een dime zijn om ons te laten zien waar die BUK-raket precies vandaan kwam. Al was het alleen maar aan de hand van de rookpluim die zo'n raket achterlaat. En mochten ze die beelden niet hebben, dan kunnen ze die hele zooi wel bij het oud roest gooien en voortaan de honderden miljarden die jaarlijks in die troep wordt gestoken aan de armen geven. Amen.

(1) Over USAID en haar directe contacten met de CIA en andere neusverenigingen hebben al heel wat naar buiten geboerd. Zoekt en gij zult vinden. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 juni 2015