Skip to main content

Scheve schaatsen (004)

09 maart 2017

maandag 18 maart-2013
Kan je in 2011 wel een leuk prijsje hebben gewonnen voor een nieuw ratingmodelletje en van je baasjes bij DTZ Zadelhoff een veer in je spelonk krijgen, maar da's geen garantie voor een vlekkeloos optreden in de praktijk. Een paar weken voor de dreigende openbare verkoop van de ijsbaan in Biddinghuizen verscheen op woensdag 24 oktober 2012 plotseling wat poollicht in de duisternis. Een onderneming uit de far north van Noord-Holland had misschien wel wat kluitjes over voor het in mei naar de bietenberg verhuisde schaatsparadijs. En 'smiddags om 19 over 4 mailde de zo bewierookte DTZ-employé Robert Kat de prospectus de schoot van de potentiële koper in. Die snuffelde er een paar dagen aan, zag een leuk kluifje en zette de onderhandelingen met prijswinnaar Kat op maandag 29 oktober op de rails.
Die onderhandelingen liepen voorspoedig. Zo zelfs, dat vriend Kat om 4 over half 6 de akte van levering naar de tegenpartij zeilde in de hoop, dat het document voldoende was voor het uitbrengen van een onvoorwaardelijk bod van anderhalf meloen euro. Mochten er onverhoopt nog vragen zijn dan hoorde hij dat graag voor achten, want daarna gooide hij zich in zijn privéleven.
Nou bleken er in het betrokken epistel wat foutjes en onvolkomenheden te staan die aanleiding zouden kunnen vormen tot latere meningsverschillen. Dus wat doet de koper in spe? Die belt de volgende ochtend om negen uur Robertje op en zegt dat ie met alles akkoord gaat, maar dat ie een paar foutjes in de tekst van de overeenkomst had opgeduikeld. Nou, zegt Robertje, ik stuur je zo het nummer van de notaris door om dat even te regelen. Maar Robertje stuurde niks en de deal liep scheef. En de koper ging over zijn plas en tot daden. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 maart 2017
scheve schaatsen