Skip to main content

Fuck (027)

20 januari 2017

donderdag 22 mei-2014
Kosher? Nee, natuurlijk niet. Hoe kan de zoon van een Amerikaanse vice-president in jezusnaam in de board van een naar zwavel riekende onderneming in Oekraine gaan zitten? Blotebenen een vehikel van Igor Kolomoisky aka Bennie aka Igor de Verschrikkelijke. Even inzoemen? Graag.
In aflevering 25 oreerden wij al, dat Hunter Biden bij zijn entree warm werd ontvangen door een paar Amerikanski's die al een paar maandjes eerder een stoel bij Burisma hadden uitgezocht. Een paar bancaire jongens. Dat waren respectievelijk Devon Archer en Alan Apter.
Devon is al jaren dikke duivenkater met John Kerry. Hij fungeerde tijdens diens mislukte presidentiële campagne in 2004 als adviseur en is al een stief kwartiertje trustee bij de Heinzjes, de aangetrouwde ketchfamilie van de huidige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Daarnaast werkt Devon – hoe toevallig nou – samen met Hunter Biden bij Rosemont Seneca Partners, dat voor de helft eigendom is van Rosemont Capital. Een stukje speelgoed van Devon zelf en Christopher Heinz, de stiefzoon van Kerry.
Alan Apter, het huidige gappie van Devon en Hunter bij Burisma, heeft sporen achtergelaten bij Sullivan Cromwell, Morgan Stanley en Merrill Lynch. Grote brokken in de internationale zakenwereld en geen terra icognita voor de cloak-and-daggersmurfen.
En dan Burisma. Pas sinds 2012 in handen van Kolomoisky. Even terug in de tijd. Via de Londense frontfirma Millington Solutions wist Bennie een paar jaar geleden voor een apple en een egg bij het op de rand bivakkerende Sunrise Energy aandelen van een paar Oekraiense keuterboertjes in de olie- en gaswinning los te wurmen: Esko Pivnich en Pari. Zeventig procent van de min of meer waardeloos geworden gewone aandelen Sunrise bleek bij de heisa die toen ontstond in handen te zijn van het achter een Cypriotisch trustkantoor gevestigde Burisma, dat in 2012 officieel werd overgenomen door Bennie's Privat-concern en dezelfde zetel kreeg als Esko en Pari: Releevastraat 10 A in Kiev. Zoals gezegd, de boel stinkt. Naar zwavel.
Tijd voor een toetje. Alan Apter heeft nog een leuke baan. Hij is chief financial officer van de in 2011 op de wereld geschopte Eaglestone NV op de Leidsegracht 10 in Amsterdam. Die club doet het nodige in de alternatieve energievoorziening in Zuid-Afrika, Angola en Mozambique. Op het oog allemaal keurig, maar gezien de gebeurtenissen in Oekraine mag u gerust uw hart stevig vasthouden. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 januari 2017