Octopussy (538)

18 januari 2017
Hits: 371

maandag 1 september-2014
September. Als we het goed hebben, komt deze maand dat cassatiegevalletje van onze vriend Robbie van de Rhee aan de orde. Sinds ie eind mei streepjes zet op de muur van zijn celletje in Nieuwegein heeft ie hemel, aarde en alles wat er tussenin zit bewogen om er een voorlopige invrijheidsstelling uit te wurmen. Maar omdat ie als vluchtgevaarlijk te boek staat en zijn curator hem net zo lang mag gijzelen tot ie alle paperassen uit zijn boekhouding heeft overgedragen was ie van meet af aan kansloos. Want of Robbie wil ze niet overdragen, of hij kan het niet. Als ze al bestaan. Pat.
Ondertussen hebben een paar jongens van de blauwe brigade 120.000 euro weten te achterhalen op Gibraltar. Een schijntje als je de vondst vergelijkt met de meloenen die Robbie in de loop der jaren op onwelvoeglijke wijze bij elkaar heeft gerommeld, maar het geeft wel aan dat de blauwe brigade door roeien en ruiten gaat om Robbie een flinke zeperd te bezorgen. Waar die 120 roodjes vandaan kwamen vermeldt de story niet, maar misschien had onze illusionist ze apart gezet om ooit nog eens vier openstaande befrekeningen te kunnen voldoen (1).
Oh, en dan zit ie nog met zijn Marjanneke de Hoog en haar dochter, die zich toevallig bij hem thuis in Marbella ophielden toen ie op camera in een Spaanse smurfenvoiture werd gedrukt, maar verder ook niet wisten wie hij was. De meisjes zouden momenteel wat krap zitten en aankloppen bij de familie in Nederland schijnt geen optie te zijn. Tja, wat haal je allemaal aan hè? Voor een paar rotcenten. Maar misschien biedt een p.r.-burootje voor bejaarde delinquenten enig soelaas. Het is maar een hint. Stay tuned.

(1) Namen bij ons bekend. Om hun reputatie niet te schaden zullen we dit keer maar niet nemen en sjeemen. Soms zijn we best aardig.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2017
Aantal keren bekeken: 371

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch