Roestig (014)

16 februari 2017
Hits: 512

dinsdag 13 december-2011
Hmmmm. Interessant. Dat Ronex. Zoals wij al eerder boerden was die 010-firma verantwoordelijk voor de import van de twee liefhebberij-Mercedessen, waarvan er één onderweg van de USSA naar Nederland zulke merkwaardige roestplekken opdeed. Geen lullig cluppie met een steigertje en een schuurtje ergens in de Rotterdamse haven. Nee, nee, Ronex heeft ook filialen op Maastricht Airport, op Schiphol en in Apeldoorn. Dus dat mag er wezen.
In 2008 kiest de beleggingsfirma Ronex International het ruime sop met aan het roer de op dat moment 39-jarige Gerrit J.G. Dokter. Op 5 juli van het jaar daarop neemt Gerrit ook plaats in de drivers seat van Ronex zelf. En geloof het of niet, maar dat is exact dezelfde datum waarop de koper van onze vermaarde Mercedessen zijn handtekening zet onder het vervoerscontract. De dag daarop wordt de container aan de overkant van de plas aan boord gehesen. Begeleid door paperassen die op zijn minst een onfris luchtje verspreiden.
Begin februari 2010 brengt de koper van de twee antieke vierwielers zijn verontwaardiging tot uitdrukking in een officiële klacht en opnieuw geloof het of niet gaan op de 18de van die maand de statuten van beide Ronexen op de helling.
Overigens vermelden de geduldige annalen van de KvK ook nog, dat het bestuur van Ronex werd gevoerd door twee Amstelveense firma's: drs. C.J. Jansen Management en Beheer BV en hoe toepasselijk Loose Ends van onze vriend Gerrit. Die was overigens geen onbekende in de vervoerswereld. Hij was namelijk tussen 2003 en 16 september 2008 ook hotemetoot van Two Way Holland, oorspronkelijk op hetzelfde adres in Amstelveen. Een curieuze firma dat Two Way. Het hoorde namelijk bij Two Way Freight and Logistics uit Dublin, vanaf 24 oktober 2007 tot 5 mei van dit jaar bestuurd door de Libanees Camille Nasrallah en de Jordaniër Osama Munir Fataleh.
Begrijpt u nou waarom wij een vet smaakje in de bek krijgen? En dat we nog even verder snuffelen? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Aantal keren bekeken: 512

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch