Skip to main content

Dag aluhoedjes

14 december 2015

Het zal niet op je nachtkastje liggen, het blad Social, Cognitive and Affective Neuroscience. In het artikel "Neuromodulation of group prejudice and religious belief" wordt aangetoond hoe elektrische breinstimulering (voor de liefhebbers: geen electroshock) kan leiden tot het afzwakken van ideologische opvattingen in het algemeen en in het bijzonder bij het oplossen van problemen. 
Op het eerste gezicht geweldig toch die vooruitgang: je gelooft in samenzweringstheorieën en flits, na een “stimulering” ben je plots helemaal weer van deze wereld. Weg alu hoedje en een gewone, volgzame burger is in de plaats gekomen. 
Of als je tot de God, Allah, Boeddha of Goeroe aanhangers behoort, dan -na de flits- ook jij een alledaagse aanhanger van de markt. O, pardon dat is ook een geloof. Enne, als je meer geïnteresseerd bent in feiten in plaats van geloven, tja dan ben je bijna abnormaal. Sorry, ben je een mutant.
Nog even wachten totdat er een klein en handzaak apparaatje, of beter nog een “app” voor dit middel bestaat. Technische knobbel? Niet meer nodig. Technisch probleem, neem de flits en ervaar hoe eenvoudig de oplossing is. Misschien kunnen we proefdraaien met de leden van de Tweede Kamer. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 december 2015