Skip to main content

Zondag

zondag 7 augustus-2011
Ze hadden er net een lekker nachtelijk klusje opzitten. De Seals en een handjevol andere specialisten in het hamburgeren van mensen zaten nog enthousiast te haifaiven bij het opstijgen van hun Chinook, toen de chopper werd ingehaald door een eenvoudig baardenprojectiel. Dertig Amerikanski's en zeven inboorlingen vertrokken met ingang van direct naar de streng gescheiden hemelse compounds. Net nu Obomba en Mark Rukke bezig zijn met het programma baard in eigen buik, waarbij de jongens van Karzai wordt voorgedaan hoe ze hun eigen broek moeten ophouden, geven de Talibanjers gas. Vietnam all over again. Good night Kabul.
Irak ligt inmiddels in puin. Omdat Saddammeke geen wapens wilde inleveren die hij niet had, niks wilde zeggen over 9/11 wat hij niet wist (1), maar wel iets anders wilde dan de dollar.
Afbaardistan is na tien jaar nog middeleeuwser dan het al was, omdat Captain Caveman daar bivakkeerde tot ie in Pakistan bleek te zitten, onze banken de hero niet konden missen en het land een leuke hub naar Iran is.
Libië wordt met hulp van Caveman's Nachwuchs plat gedemocratiseerd, omdat vriend Khadaffi zijn gouden snikkel beter vond dan de dollar. Kortom, hoe houden wij met zijn allen de oliebodem onder de dollar.
In november 2010 liet het Chinese ratingbureau Dagong de dollar al zakken naar A+. Afgelopen woensdag deden ze er nog een schepje zout bij en kreeg de dollar een simpele A rating. Kan je zeggen, dat die kut Chinezen Wall Street zaten te piepelen. Maar diezelfde kut Chinezen zijn de grootste schuldeisers van de USSA, dus hadden ze verdomd weinig voordeel van dat piepelen. En vrijdag werd het nog erger toen ook op Wall Street de Marche Funèbre werd ingezet. Standard & Poor's waardeerde de dollar af naar AA+.
De dollar gaat gewoon naar de kloten en als we niet oppassen gaat de euro mee. China heeft verklaard achter de euro te staan. Nou zijn wij geen rekenwonders, maar bij ons in Den Bosch is 1 plus 1 nog altijd twee. Zouden onze vrijhandelaren in Den Haag misschien een ander telraampje hebben en nog steeds meer zien in de IMF, de ECB en meer van dat soort schiettenten? Zo ja, zouden we dan niet eens met zijn allen op het Haagse Plein kunnen gaan zitten? Net zo lang tarieren tot al die Rukkes, Verhagens, De Jagers, Rosenthals en andere rekenmeesters opgesodemieterd zijn? Een verheven gedachte voor een regenachtige zondag. Amen.

1. Wat dat laatste betreft, zie de recente artikeltjes over "Extreme prejudice" van voormalig CIA-agent Susan Lindauer.

Klik hier om uw reactie toe te voegen