Skip to main content

Wildlife in Zuid-Afrika (002)

31 maart 2017
Hits: 411

vrijdag 17 november-2006
Je kon erop wachten. Onder veel persgeraas ging Glenn Agliotti, het gabbertje van de hoogste baas van de Zuidafrikaanse Nationale Politie en van Interpol (!) Jackie Selebi, gisteren achter het gaas. Nee, niet in verband met zijn vermeende rol in kleinigheden als de smokkel van mindbenders naar Canada, gerotzooi met containers Marlboro, bezigheden in een wasserette en een gevalletje corruptie, maar wegens zijn vermeende aandeel in de moord op Brett Kebble. De CEO van twee ondernemingen uit de diamantbusiness, wiens carrière langzaam naar de filistijnen ging na de verdwijning van een pak aandelen en een x-aantal meloenen Rand en wiens leven vorig jaar september eindigde met een sterk verhoogd percentage lood in zijn bloed en een paar extra gaten in zijn lijf. De verdwenen meloenen zouden voor een deel door Brett in de knip van vooraanstaande ANC-leden zijn geschoven. Waar de aandelen en de rest van de poen zijn gebleven mag Joost de Haas weten.
Bij Agliotti klikten de handboeien drie weken nadat hetzelfde verschijnsel zich had voorgedaan bij zijn zakenvriend Clint Nassif (1). Net als Agliotti actief in het beveiligingswereldje en door de pers eveneens in verband gebracht met het vervroegde vertrek van Kebble uit dit tranendal. Glenn en Clint werden ook voor de moord al een tijdje in het snotje gehouden door een bonte club van lieden uit de speurneuzensfeer. Aanleiding daartoe zouden hun wekelijkse trips naar Londen zijn geweest, waar ze mede namens Brett flappen van onbekende herkomst en wie weet het pak verdwenen aandelen zouden hebben gestald. In banks we trust, nietwaar?
Buiten Glenn en Clint is er nog een hele reut verdachten uit de lagere regionen gearresteerd en inmiddels aan het gebit getast. Op het verlanglijstje van de speciale opsporingsunit Scorpions zouden nog een zakenman uit Johannesburg prijken en twee heren van Russische, althans Slavische origine. Dat laatste veroorzaakt bij ons net zoveel verwondering als de erkenning van J.P. Klootviool dat ie vóór zijn huwelijk al even had gepunterd met een andere dame. Geen. Want als je het hebt over rotzooien met Marlboro’s dan weet je al dat je ergens bij Albanië links af moet. Vreemd is wel dat in verband met Kebble’s positie in de internationale diamantwereld het woord Antwerpen nog niet is gevallen. Maar wat in een goeie zak zit komt er op 5 december wel uit. En misschien zit er wel een roe in voor Jackie Selebi, de president van Interpol. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 13/11/2006

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Wildlife in Zuid-Afrika