Don’t cry (2)

Hits: 354

maandag 12 november-2012
Nou, nou. 700.000 demonstranten in Argentinië de straat op. Om te protesteren tegen het voornemen van presidente Cristina Fernandez de Kirchner om de grondwet een zetje te geven, waardoor zij nog een derde termijn aan haar presidentschap kan vastplakken. In navolging van haar Venezolaanse collega Hugo Chavez. Maar daar proberen nu de echte democraten een wandelstokje voor te steken.
Hoe komt zo’n meute op gang? Nou daar hebben wij hier achter de duinen net nog een voorbeeld van gezien. De inkt van het paarse regeerakkoord was nog niet droog of het Spaanse weeshondenblad van Sjuul Paradijs klom in de gordijnen. Geassisteerd door generalissimo Wiegel, die de belangen van zijn dikbetaalde stafleden in de zorg naar de kloten zag gaan. Elke dag dikke koppen dat het nivellerende samsommetje voor geen kwartje klopte en dat het accoord op dat terrein van tafel moest.
In Argentinië wordt voor de dagelijkse portie rechtspolletieke druk gezorgd door het dagvod van het mainstreamconcern Clarin. Cristina is een troela die Argentinië naar de afgrond leidt. Er moet een andere wind gaan waaien. En we weten welke wind er bedoeld wordt. Het is het goeie recht van een dagvod om zijn eigen mening te ventileren en als die mening correspondeert met die van een deel van het electoraat is dat meegenomen. Maar als verreweg de grootste aandeelhouder van het vod Goldman Sachs heet, moet je je toch gaan afvragen of er nog andere redenen zijn om altijd aanwezige animositeit in een land op te pompen tot een explosieve mix van zakelijke belangen en gesundes Volksempfinden. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 354

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch