Lagardes List (004)

28 februari 2017
Hits: 439

woensdag 31 oktober-2012
Ordung muss sein. Zeker in het wrakke Griekse buitengewest van Das Reich. Als een journalist bijvoorbeeld zo bijdehand is om alle Griekse namen van Lagarde’s List in zijn weekvod te pletteren, dan wordt ie door een posse opgehaald en in een kerker gesmeten (1). Morgen wordt Vaxevanis voor de kadi gesleurd. Wegens misbruik maken van de persvrijheid en schending van de privacy van al die sloebers die hun poen in een Zwitsers spaarvarken hebben laten glijden.
En als een journalist denkt dat ie uit de losse pols iets kan boeren over een zittende minister dan gaat ie op de keien. Dat was begin deze week het lot van Marilena Katsimi en Costas Arvanitis, beiden werkzaam voor de staatsomroep ERT als presentatoren van het populaire ochtendnieuws. Aanleiding waren hun uitlatingen over minister van Binnenlandse Zaken Nikos Dendias. Een uiterst rechtse rakker, die vorige week berichten, dat linkse demonstranten tegen het weer aan de oppervlakte komende fascisme in Griekenland buitensporig waren afgeranseld door ME-smurfen en later in hun cel niet zo deftig waren behandeld, mordicus ontkende. Toen duidelijk werd dat die berichten helemaal juist waren stond Nikosje behoorlijk voor Akropolis en hield zich verder opvallend koestas. En wat zeiden Marilena en Costas naar aanleiding van dit kostelijke voorval? Komt ie:
Arvinitis: Zou Dendias nu aftreden?
Katsimi : Ik denk het niet
Arvinitis: Ja en nu? Gaat hij zijn excuses aanbieden?
Katsimi : Geen idee.
Geen uur later werden ze door eindredacteur Aimilios Liatsos geschorst. Ze hadden volgens hem met hun onacceptabele insinuaties de journalistieke ethiek geschonden en bovendien Dendias niet de kans gegeven voor een weerwoord.
De vakbond van journalisten loopt ondertussen met afgezakte broek rond en heeft opgeroepen tot prikacties en stakingen net zolang tot Marilena en Costas weer aan de slag kunnen. Mene tekel zullen we maar zeggen. Stay tuned.

(1) Zie de vorige aflevering dd. 28 oktober 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 439
Lagardes List

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch