Luigi en Erik

12 januari 2017
Hits: 1943

woensdag 7 mei-2003
Begin 2001 pleegde de Amsterdamse politie een inval bij een pand aan de Leidsestraat binnen het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken. Het ging om het kantoor van Erik Bos. Een fiscalist die zich in de jaren daarvoor ondermeer had beziggehouden met het optrekken en onderhouden van een klein bosje BV’s ten behoeve van de nou niet bepaald als okselfris bekendstaande leiding van Taxi Centrale Amsterdam. Als architect voor al dit moois gold volgens Het Parool notaris Ernst Olof Faber, die wat dit soort manoeuvres betreft ervaring had opgedaan tijdens zijn werkzaamheden ten behoeve van het concern van de ons te vroeg ontvallen Klaas Bruinsma. Zowel Bos als Faber figureerden eveneens in de affaire rond de voormalige brandweerman Tonnie van Eunen die in de jaren negentig plotseling in staat bleek om met hulp van het afgestudeerde duo voornoemd miljoenen guldens van onbekende origine rond te pompen via Aruba, Cyprus en de Britse Maagdeneilanden. Samen met de fiscalist Kenneth Berkleef, ook al geen onbekende in het Bruinsma-dossier. Met het witgewassen geld schafte Van Eunen bordelen en ander snoepgoed op de Wallen aan om die later door te stoten naar wat gerenommeerdere heren uit het circuit dat Bruinsma had achtergelaten. Volgens welingelichte kringen is Erik Bos tegenwoordig ook actief voor Cobraspen, de vastgoed-onderneming van Luigi Prins uit Overveen. Niet iemand die in Haarlem en omstreken door iedereen liefdevol wordt omarmd, die Luigi. Inclusief de gemeente. Alle grote panden die in die regio financieel een beetje interessant zijn behoren toe aan Cobraspen dat de laatste jaren een explosieve groei zou hebben doorgemaakt. Bij geruchte vernamen wij dat de methodieken die Luigi hanteert bij zijn lucratieve handel niet altijd de schoonheidsprijs verdienen. Bij gebrek aan een fatsoenlijk aanknopingspunt wendden wij ons gisteren op de bekende naïeve wijze tot zijn kantoor in Overveen met de volgende mail:
“Ten behoeve van een artikel op onze populaire website Kleintje Actueel zijn wij bezig met het checken van een gerucht dat door het randstedelijke onroerendgoed-wereldje waart. Uw onderneming zou in samenwerking met de in Cyprus-constructies gespecialiseerde Amsterdamse accountant Erik Bos een Haarlemse vastgoedontwikkelaar onder zware druk hebben gezet tot afname van een pand. Zou u ons een indicatie kunnen geven om welk pand het kan gaan en om welke vastgoedontwikkelaar? En zo ja, is een van de ondernemingen van de heer Bos direct belanghebbende bij het welslagen van de onderhandelingen? Of behoort dit gerucht volgens u tot het verzamelde oeuvre van Lafontaine?
Zo. En nu maar wachten. O ja, mocht een van onze lezers enig uitsluitsel kunnen geven over deze affaire, dan houden we ons natuurlijk ook aanbevolen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
12 januari 2017
Aantal keren bekeken: 1943

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch