Skip to main content

Octopussy (458)

18 januari 2017

dinsdag 4 september-2012
Voor Francine de Tandt komt de fat lady in zicht. Dertig september mag de voormalige voorzitster van de Brusselse rechtbank van koophandel opzouten. Aldus het Belgische staatsblad. Wil niet zeggen dat daarmee ook een streep wordt gezet door de tegen haar gerichte aanklachten wegens valsheid in geschrifte en schending van het beroepsgeheim. Als alles goed gaat moet ze in november voor de kadi verschijnen. Samen met haar broer, haar schoonzuster en haar zakengap Luc Vergaelen.
Normaliter voor ons geen onderwerp, ware het niet dat Francientje ook merkwaardig aan het klaverjassen is geweest in een affaire rond Pierre Salik. Een textielondernemer met een naar rotte vis riekende rechtse levensloop, die vreemd genoeg in 1996 plotseling opdook als mede-toezichthouder op de zwaarbeladen bezittingen van ome Jaap Kroonenberg aan de vooravond van diens laatste enkele reis (1).
Of meisje De Tandt daarvoor ook nog achter het hekje moet verschijnen is twijfelachtig. Salik was en is een powerhouse met uiterst griezelige connecties. En dan weet je wel hoe laat het is. Ook in Belgiƫ. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 399 en 430 van deze spierballenserie

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 januari 2017