Frequent gerommel (003)

vrijdag 13 juni-2003
De volgende etappe van onze speurtocht naar de gebeurtenissen achter de schermen bij 538 voorafgaand aan de FM-frequentiemarkt bracht ons naar de voor sommige naïevelingen nog chique Apollolaan in Amsterdam. Daar huist namelijk op nummer 151 het Nederlandse filiaal van Booz Allen Hamilton. Een dure, wereldwijd opererende management consultant die op het hoofdkantoor in Londen een tijd lang prins Constantijn als stratego-expert in dienst heeft gehad. Ons was namelijk verteld dat die onderneming door de leiding van de zender was gepraaid om eens te kijken naar het businessplan dat de firma Archipel in elkaar had gehangen. Als het om een heleboel kluiten gaat wil je nog wel eens een second opnion. Omdat we het e-mailadres door een of andere blokkade op de computer niet konden vinden belden wij maar even naar de Apollolaan en kregen een warm klinkende telefoniste aan de lijn. Met haar ontwikkelde zich het volgende gesprek:
KM: Wij willen graag een e-mail sturen naar uw onderneming. Maar we kunnen het e-mailadres niet vinden.
Booz: Wie moet u dan hebben?
KM: Dat weten we niet. We zijn bezig met een verhaal over 538. En uw onderneming schijnt daar ook iets mee te maken hebben gehad.
Booz: U heeft geen namen verder?
KM: Nee, helemaal niks.
Booz: Ik geloof dat u meneer Stroeve moet hebben. Die heeft meen ik iets met 538 te maken gehad.
De warm klinkende telefoniste spelde vervolgens het e-mailadres, groette ons vriendelijk en hing op. Waar vind je nog zoiets? Bloemen en een zoen.
Wat ons betreft betekende het gesprekje overigens wel dat Radio 538 inderdaad Booz Allen Hamilton had geraadpleegd. Opnieuw bleek een onderdeel van de story juist te zijn. Dus stuurden wij een e-mail naar Jan Stroeve. Oud-student aan de Erasmus Universiteit, oud-eigenaar van een koeriersdienst,oud-medewerker van Nestl├ę en Nesquik, maar toch eenvoudig gebleven. Een deel van de tekst van de mail aan Stroeve willen wij u niet onthouden en luidde als volgt:

"Ten behoeve van een aantal artikelen voor ons webmagazine op www.stelling.nl/kleintje/actueel.html over de gang van zaken binnen Radio 538 in de aanloop naar de nieuwe FM-frequentieverdeling zouden wij graag van u willen vernemen met welk doel de leiding van die onderneming zich tot u heeft gewend. Was dat wellicht ter beoordeling van het businessplan dat door Archipel was opgesteld? Of lagen daar andere motieven aan ten grondslag?".

Het zal ons benieuwen. En om de kans op een antwoord niet nog kleiner te maken hebben we maar niet gevraagd of Booz Allen Hamilton voor zijn 538-job echt een half miljoen heeft gebeurd, zoals het verhaal wil. Staat ook zo ordinair om naar zoiets te vragen. Stay tuned.

Frequent gerommel

  • Hits: 332
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch