Eenzame wolven (008)

02 april 2017
Hits: 456

vrijdag 13 juli-2012
Die is niet mesjogge. Mr. Zahia Mokhtari. De Algerijnse advocaat van Mehra senior, de vader van de “killer” van Toulouse, houdt voorlopig haar kruit droog. Daartoe behoren twee video-opnames van elk 20 minuten die Mo heeft gemaakt tijdens de omsingeling van zijn flat door een kluit zwaarbewapende smurfen van allerlei signatuur. Die geeft ze pas terug aan de Franse autoriteiten als al het officieel gedreutel dat aan een proces voorafgaat achter de rug is.
Hoe belangrijk zijn die video’s? Zo belangrijk, dat de teeveezender TF 1 het opportuun vond om alvast de dreigende taal te laten horen die een uit zijn pannetje gaande Mo uitsloeg tijdens de steeds kritieker wordende situatie rond zijn woning. En waarop hij erkende de moorden te hebben gepleegd. Duidelijk bedoeld om de opinie van Jean met de alpino in de hoek te houden waar hij van meet af aan zat: Mo is een moordlustige baardfanaat.
Zahia zegt nog net niet dat er met de uitgezonden tape is geknoeid, maar wel dat de uitspraken van Mo tijdens de uitzending in tegenspraak zijn met wat er op de video’s staat. En dan bevatten ze bijvoorbeeld ook nog het interessante onderhoud tussen Mo en een agente van de service secret des schtroumpfs DCRI, dat tijdens de bezetting op zijn verzoek werd gearrangeerd en waaruit duidelijk blijkt dat zij elkaar goed kenden (1). Gevoegd bij de andere bewijzen voor Mo’s innige contacten met de Franse geheimesmurfendiensten en we kunnen er tonnerre op zeggen, dat het komende proces nog verdomd genant gaat worden voor de Franse overheid. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 3 dd. 30 maart 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 456
Eenzame wolven

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch