Dutroux en de notaris (005)

maandag 14 maart-2005
In aflevering 3 van deze serie brachten wij al de connectie tussen notaris Van Drooghenbroeck en de advocaat van Dutroux, Marie Francoise Nicaise. Zuster van de kantoorgenoot van Van Drooghenbroeck, Pierre Nicaise.

Zij verwierf bij onze zuiderburen landelijke bekendheid toen zij in 1992 Dutroux rijkelijk vervroegd uit de petoet wist te wurmen, waar hij zat wegens het verkrachten van in totaal vijf minderjarige meisjes.

Nou is dat de rol van een advocaat, zelfs al is hij of zij dat soms ten faveure van de duivel. Maar in dit speciale geval bestaat een verklaring die iets anders lijkt te suggereren dan alleen maar het regulier uitoefenen van de job.

Die verklaring is afkomstig van Claude Therault, een voormalig huurder van Dutroux, die de politie in 1995 tipte dat Dutroux in zijn huis in Marcinelle een paar kooien aan het bouwen was en dat hij Therault 150.000 Bfrs. had geboden voor de ontvoering van een jong meisje.

Dat leidde op 13 december 1995 tot de beruchte politie-inval in het bewuste pand, toen Julie en Mélissa vanuit hun kooien in de kelder de aandacht probeerden te trekken maar de lokale bromsnorren dachten dat het geroep van de meisjes van de straat kwam.

Therault verklaarde echter ook nog het volgende:

“...Op uw vraag inzake Dutroux’ protectie heb ik al gesproken over een lijst van informanten waarover hij beschikte, maar ik weet niet wie daarop staan. Dutroux heeft me dat verteld. Net zoals hij me heeft verteld dat zijn advocate, mr. Nicaise, gemakkelijk voor hem kon interveniëren...”.

Bedoelde Therault dat Marie Francoise aan touwtjes kon trekken die niet in het zicht hingen of alleen maar heel effectief aan juridische touwtjes? Kijk, dat weten we niet, omdat er door de speurneuzen die Therault ondervroegen niet alert op werd gereageerd. En da’s jammer, want in het leven van Marie Francoise was volgens een andere verklaring in dit dossier binnen dit kader eveneens iets gebeurd dat blijkbaar ook al niet serieus is nagevlooid door de Belgische koddebeiers.

Meer daarover in de volgende aflevering. Stay tuned.

Dutroux en de notaris

  • Hits: 346
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch