Remkes (008)

26 maart 2017
Hits: 416

zaterdag 12 februari-2005
Schrijft de burrie van Den Haag pissig aan Remkes: Hé Johan, ik had toch graag vantevoren willen weten dat die twee islamitische novieten in de Antheunisstraat in een pand van de AIVD zaten. En dat ze eitjes hadden. Want vijf van mijn ordehandhavers hebben splinters voor hun reet gekregen en dat had mogelijk vermeden kunnen worden als ik op de hoogte was gesteld*. Zou je even willen uitvlooien waarom en hoe dat allemaal zo fout heeft kunnen gaan? Om eventuele brokken in de toekomst te kunnen voorkomen. Liefs, Wim.

Schrijft meneer de minister vanuit de sauna in Gorredijk: Wim, er zijngeen relevante gegevens achtergehouden. Bovendien zijn de operaties van Brillemans’ regenjassen en spekzolen geheim. Een eenvoudige boerenlul als een burgemeester krijgt bij een voorgenomen actie tegen (mogelijke) terroristen pas informatie van de AIVD als er een veiligheidsrisico aan vast zit. Via het OM. En in deze casus van Jason Walters en zijn makker in de Antheunisstraat kregen mijn speurneuzen pas in de nacht van 8 op 9 november het flauwe vermoeden dat de twee verdachten wel eens vuurgevaarlijk konden zijn en lieten een waarschuwing uitgaan. Ook aan het OM. Dus ik zie geen reden voor een onderzoek naar het doen en laten van de AIVD voorafgaand aan de slag in de Antheunisstraat. Liefs, Johan.

Over mega-bullshit gesproken. Als wij goed zijn geïnformeerd dan hebben de boys van Sybrand van Hulst jarenlang op hun gemak die twee vlasbaarden in de smiezen kunnen houden. Maar oh wat jammer nou, de hightec apparatuur in het huis van Jason & Co. heeft in al die tijd niet geregistreerd dat ze wat explosief speelgoed hadden aangeschaft.

Maar wat was er dan in Mohammed’s naam wel geregistreerd? Dat ze elke morgen stonden te zwengelen in de wc? Dat ze honderd keer opdrukten om een beetje in shape te blijven? Dat ze de koran van voor tot achter lazen en weer terug? Dat ze ansichten stuurden naar Tora Bora? Belachelijk!

Of was er inderdaad sprake van een Madrid- of een 9/11-scenario? Je zou dat bijna denken. Want was het niet zo, dat Mohammed Bouyeri op 2 november Theo van Gogh met een mes en een gun om het leven bracht? En was toen al niet vastgesteld dat de leden van de zogenaamde Hofstadgroep ook bij die verwarde geest over de vloer kwamen? Hoe hoog moet je IQ dan zijn om binnen een week vast te stellen dat die hele Hofstadgroep wel eens vuurgevaarlijk zou kunnen zijn? Niet hoog. We mogen -misschien met enige reserve- dus aannemen dat Sybrand en zijn kornuiten met elkaar dat niveau wel halen. Conclusio: De inhoud van de brief van Johan aan Wim kan met een noodgang worden geprullebakkeerd.

Er moet gewoon een onderzoek komen. Wim heeft gelijk.

* Zie “Jason, Frans en Hans” van woensdag jl.

 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 416

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch