Skip to main content

Covid 19 (005)

21 april 2020

De olieprijs is onder 0 geraakt. Ze betalen je als je het kunt opslaan. Het is gratis geworden! Dankzij. 

Gratis naar de pomp en je krijgt nog geld toe. Zo worden de pensioenen verspeeld in het corona-spel van het kapitalisme, ingezet om kapitaal te genereren op de markt. Die 'future' markt is ingestort. Olie is in de maand mei niets waard. Daarna zal het opkrabbelen. Het probleem voor de fracking-landen VS & Canada is dat een vat (met waanzinnig vervuiling) in de winning al 50$ kost. Het fracking is ruw gestopt en de meeste maatschappijen zijn failliet. In Saoedi Arabië spuit het zo uit de grond. De kaarten worden opnieuw geschud in olieland. En alles dat er mee samenhangt. En dat is veel.

Het verhaal dat Rusland achter Covid19 zou zitten lukte niet meer ('het komt uit China' hadden ze al gemunt), maar 'de verdediger van het vrije woord'-maarnietheus de New York Times beweert dat Rusland er gebruik van maakt. Moskou wordt beschuldigd van 'het steunen van de anti-vaccin beweging in de VS 'tot inmenging via de 'sociale media'.

Het kapitalisme liep al vóór corona op zijn eind. Zal een simpel virus het nu de doodsteek geven? (zie deze video) Ik ben bang van niet. Het zal letterlijk vechten voor zijn bestaan. In de serie Trump en Deep State stel ik dat de omwenteling in de VS moet plaatsvinden, het land waar het kapitalistische systeem zijn hoogtepunt zou beleven (niet voor de arbeid maar voor het privé-eigendom). Het land waarheen (New York) Marx en Engels in 1881 de zetel van de International Working Men's Federation, de Internationale, overbrachten, omdat ze dachten dat het daar zou gebeuren.

De vorige grote pandemie, de Spaanse Griep, duurde 4 jaar en speelde zich af in golven: steeds als men dacht dat het gevaar geweken was begon een volgende fase van de epidemie.

100.000 van de 150.000 corona-doden in de wereld zijn gevallen in Europa. Zelfs onze veiligheid is in het geding: op het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle blijkt de helft van de 2340 bemanningsleden besmet met het virus. De besmettingsgraad is nog hoger dan aan boord van de Theodore Roosevelt van de Amerikaanse marine. De opvarenden leven in afwisselende diensten en slapen in elkaars bedden. Dat zal beslist helpen. Op cruiseschepen heeft iedereen tenminste nog zijn eigen bed.

Inmiddels lijkt Den Haag een volgende verdedigingslinie te betrekken in de strijd: het mondkapje. We moeten er allemaal aan, is het vooruitzicht. Terwijl het virus toch ook via ogen wordt overgebracht. De skibril zal volgen. En als dat niet werkt dan de boerka. 

'De slag om het mondkapje', te volgen via MSM, geeft een interessant inkijkje in de strijd tussen 'het vrij ondernemerschap' en de centrale overheid bij het kopen ervan. Vroeger kocht ieder ziekenhuis en zorginstelling alles zelf in. Nu heeft de regering besloten dit centraal te gaan doen. 'Socialisme', wat u zegt. Dat màg natuurlijk geen succes worden, dat begrijpt u: 'de markt moet zijn werk doen'. Anders kunnen we net zo goed direct de planeconomie invoeren.
Mogelijk dus dat we binnenkort verplicht gemaskerd door het leven te gaan. 'Neus en mond moeten bedekt'. Ik schreef het in vorige aflevering: 'steek je geld van aandelen wapens in mondkapjes'. 'Dat is beter dan niets', vertelt een expert op TV. 

Ik neem aan dat over 10 jaar men meewarig zal doen over de huidige aanpak. De onzinnigheid van deze regels die wij nu slechts kunnen bevroeden zal dan duidelijk zijn. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 april 2020