Cold Turkey (066)

20 maart 2017
Hits: 869

We hebben nog geen bericht gehad. Maar we moeten een prijsje hebben gewonnen. In aflevering 65 van deze serie gokten we er namelijk op, dat de Intel Group van ex-generaal Michael T. Flynn (FIG) vorig jaar in Washington voorzichtig aan het lobbyen was geslagen ten behoeve van een Iraanse gasboer. De opdracht was afkomstig van de Nederlandse Inovo BV. Een vehikel dat op de wereld was geslingerd door ene Ekim Alptekin. Een jonge Turkse zakenpief met zowel aangename Erdoganale als D'66-connecties (1). Die Nederlandse kronkel was ingelast om ellende à priori te voorkomen. Zoals u weet lagen noch Iran, noch Erdoganistan erg lekker in en om het Witte Gekkenhuis. De hele deal tussen FIG en Inovo ging de pottenbak in toen bleek dat de inmiddels door The Donald tot hoogste veiligheidsadviseur benoemde Michael in verkiezingstijd met Vlad Poetin en zijn jongens had zitten babbelen. Schijnt niet te mogen bij onze bondgenoot, dus Michael exit.

Vreemd blijft, dat de deal met Ekim heel wat minder opzien baarde. Want die was wel degelijk suspecter dan tot nu toe naar buiten is gedragen. Morgen is het Nowruz (aka Nieuwe Dag). Iraans nieuwjaar. Het bijbehorende feest, her en der opgeluisterd door een groep muzikanten onder leiding van een Zwarte Piet die Haji Firuz wordt genoemd, wordt niet alleen in Iran zelf, maar ook door Iraanse expats elders in de wereld gevierd. Zelfs in de USSA. En waarom ook niet? Er is daar zelfs een Nowruz Commission, die liefdadigheid pleegt voor nooddruftige koters in een hele serie Verweggistanlanden en Oekraïne. Het desbetreffende arme koterclubbestuur staat onder leiding van Bijan R. Kian. Een uit Iran stammende bankier die in het recente verleden tot tweemaal toe tot bestuurder van de Amerikaanse Export-Import Bank werd benoemd en verder hoge hotemetoot was cq. is bij Shearson Lehman/American Express, Gallup, Global Capital Markets, Great American Savings Bank, GreenZone Systems, GLOBTEL, Z Advanced Computing Inc. en ... vice president van Flynn Intel Group.

Erevoorzitters van Nowruz zijn twee Congresleden: Eliot L. Engel en Ed Royce. Engel is lid van het House Foreign Affairs Committee en het Energy and Commerce Committee. Royce is lid van de House Financial Committee en collega van Eliot in het Foreign Affairs Committee, waar hij zich specifiek bezighoudt met zaken als terrorisme, nonproliferatie en handel. Je zal twee van zulke erevoorzitters hebben. Maar nou het leuke. Weet u wie vice-voorzitter van Nowruz is en lid van het bestuur? Onze bloedeigen Ekim Alptekin. Kunt u nu de dotjes met elkaar connecten? Ja hè? Het zal ons benieuwen welk prijsje voor ons klaar ligt. Stay tuned.

(1) Voor de connecties met Draaikonten'66 zie aflevering 61 dd. 17 november 2016

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 maart 2017
Aantal keren bekeken: 869

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch