Raketteketet (001)

zaterdag 5 januari-2008
Zo. Dat is effe goed nieuws vanochtend. American Airlines gaat op drie van haar toestellen een gadget aanbrengen om achteropkomende raketten op een dwaalspoor te brengen. Dit naar aanleiding van geluiden uit de rubberzolengemeenschap dat Al Qaida weer eens iets vuigs van plan is. De jongens van Bin zouden namelijk met buitenmaatse sigaren aka Stingers vanaf de schouder burgertoestellen willen verrassen met warmtezoekende projectielen. Nou is het gekke, dat de Binboys al sedert de jaren tachtig over die sigaren beschikken. Gekregen van de Amerikanski's om de Ruskies eilie te bezorgen. Dus waarom ze nu pas die lorren zouden willen gebruiken in plaats van die armoedige vuurwerkgordels is niet echt duidelijk. Maar je hoeft maar Al Qaida te roepen en iedereen gelooft meteen dat de hel openstaat.
Neem nou die Mauretanische boertjes die er de pest over in hebben dat elk jaar hun kippen van de leg raken, omdat een stel blanke klootzakken zonodig om het hardst naar Dakar moeten scheuren. Die boertjes verspreiden het gerucht dat ze de karavaan zullen verrassen met een tuiltje bermbommen of zo, Philip Freriks roept Al Qaida en hoppa, de rit gaat niet door.
Ander voorbeeld: Een Tunesische ex-voetballer zit in een Belgische petoet. Volgens een kadi zou hij werkzaamheden overdwars hebben verricht ten behoeve van de directeur van het Flying Circus.
Plotseling worden er veertien man opgepakt. Die waren volgens een concentratie rubberzolen van plan de ex-voetballer te lichten en aanslagen te plegen. De mainstream pers roept braaf Al Qaida en hoppa, meteen een zootje blauw op straat wegens fase vier. Die voetballer zit nog in zijn kruipruimte en die veertien rovers van Ali Baba zijn van het haakje, maar de angst zit er bij onze zuiderbuurtjes weer flink in. Het was zeker even nodig.
En tja, dan kan de AIVD natuurlijk niet achterblijven. Dus wat doen we? We trekken ouwejaarsdag twee Marokkanen met dubbel paspoort (!) en een verdwaalde Soedanees naar binnen. Die "muslimterroristen" waren volgens de speurneuzen bezig om een aanslag voor te bereiden. Nee, er werd nog geen slaghoedje aangetroffen. Laat staan Bengaals vuur of een rijtje rotjes in verband met de ophanden zijnde feestelijkheden. Wel wat e-mail verkeer. Zoiets van: als die Nederlandse druiloren aan mijn Ford Ka komen leg ik een bom onder De Zwaan. Kan iemand dit weekend nog even "Al Qaida" roepen. Dat houdt de angst er een beetje in. In afwachting van die kutfilm van Wilders op You Tube. 2008? Wordt een wereldjaar.

Raketteketet

  • Hits: 253
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch