Doggies (005)

zondag 3 februari-2008
Haaien zijn zo'n beetje de stofzuigers van de zee. Daarom zit hun bek ook aan de onderkant. En afhankelijk van het merk (Witte, Hamer, Tijger, Stier, Walvis, Kat, Zaag, Baker etc.) hebben ze hun eigen voorkeur als ze aan het zuigen slaan. De een vind een stukkie dooie vis niet te versmaden, de ander doet zich tegoed aan een maaltje plankton, en weer andere verorberen met smaak een schildpadje, een Natalietje of een zeehondje. Van zeehondje naar hondje is een eenvoudige stap. En zoals wij al eerder opmerkten, er zijn extreme hengelaars die die stap maken en een hond aan de haak prikken om een haai te vangen. Net een wurm, maar dan anders. Sensatiebakkers? Wij? Wat dacht u hiervan:
"Op Reunion Island (Frans grondgebied) in de Indische Oceaan is aan het licht gekomen dat zwerfhonden- en katten worden gebruikt als aas voor de haaien. Een zes maanden oude labrador werd recentelijk aangetroffen met een enorme dubbele haak door zijn snuit en nog een tweede door zijn poot. Met regelmaat spoelen half aangevreten katten en honden aan. Vissers haken de dieren aan en slepen ze met een vislijn achter hun boot tijdens de haaientochten."

Asjeblieft. Hoor je het eens van een ander (1). En nou hoor je ons niet roepen dat een koetsenhandelaar, een Hell's Angel, een scharrelslager en een dierenvriendin in Zuid-Spanje betrokken zijn bij de aanlevering van dit hondse aas. Voor een gezellig tochtje op de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan. Maar iemand met een brok ijzer het ziekenhuis in tremmen om een hond te bevrijden (?) of honden te stelen en die dan elders ter adoptie aan te bieden gaat ook al aardig ver. Op dat laatste komen we in de volgende aflevering graag nog even terug. Dus stay tuned.

1. Een bericht van de Milieuridders dd. 30/10/2005

doggies

  • Hits: 438
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch