Shady (077)

maandag 22 februari-2010
Goedensmorgens. Wat hebben wij ons ooit in deze serie uitgeleefd bij het uitbenen van de enorme story die verscholen lag achter het faillissement van Legalpoint. Een Rotterdamse beffenwinkel met een Derdenrekening om volle bak van te kwijlen.
We stuitten namelijk op een groepje illusionisten dat onder leiding van ene Loek Janssens(1) en legal counselor Geertjan Dolk wanhopig probeerde honderden meloenen los te wrikken uit een paar kolossale bergen poen. Door de Nazi’s en de Jappen indertijd bij elkaar gestolen, maar aan het eind van de rit door de geallieerden in beslaggenomen en stiekem achter kluisdeuren gepletterd. En laat ome Loek nou een boekie in handen hebben gekregen met een hele reut corresponderende bankrekeningen erin. Jawel.
Nou gaan we hier niet de hele saga herkauwen, maar bergen poen hebben nu eenmaal een magische aantrekkingskracht. Ook op schrijverds, journalisten en meer van dat soort aaseters. Neem nou (figuurlijk please) Deanna Spingola. Dat is een Amerikaanse juf die op 7 februari jl. een artikel heeft gebaard over bovenstaande materie. En dan met name over het Japanse gedeelte, de Golden Lily-schat. Volgens Deanna is die schat onder beheer gekomen van de Black Eagle Trust. Onder leiding van de zogenaamde Vulcans werd de lading poen gebruikt om her en der verkiezingen te beïnvloeden, lastige pollitici om te kopen, koersen te laten hopsen en als het niet anders kon polletieke moordaanslagen en geheime oorlogsoperaties te financieren. Ruikt u Gladiolen? Wij ook. Want alles was uiteraard gericht tegen de linkse kerk.
Voor de knockout brachten Pappa Bush en de Vulcans voor 240 miljard dollar illegale aandelen in omloop, die later legaal werden afgedekt door de Amerikaanse belastingbetalers. Maar de coup slaagde. Mede dankzij de actieve hulp van bijvoorbeeld de met de CIA gelieerde Leo Wanta en de Nederlandse avonturier Dirk de Groot (2). En de Russische olie en andere lekkernijen veranderden van eigenaar.
Zou je zeggen, dat na de val de muur en het uitdrogen van Marx’ natte droom in Moskou en wijde omgeving de Vulcans met hun pantoffels naar de open haard konden gaan zitten. No way. Per slot zaten ze nog met ruim een miljard luitjes die niet met de Bijbel waren grootgebracht, maar met een rood boekje. Plus nog eens een driftig plukje mensen dat leefde volgens het verlanglijstje van een collega van Jezus en ongelukkigerwijs boven een plas olie woonde.
Bush wekte de Vulcans weer uit hun dutje en dankzij hun manipulaties werd zoonlief president. Wat er daarna gebeurde weet u. U was er zelf bij. Maar mocht u nog wat meer details willen weten en uw kennis van de Engelse taal ontstijgt PABO-niveau, dan raden we u aan een tripje te maken naar Deanna’s website

(1) Al lang rip, maar zijn mobiel werkt nog.
(2) Voor Dirk aka de Tonino-basher zie de boeiende artikelen "De achterzijde van het Beursschandaal, deel 1 en 2" op de site van De Morgenster.

shady

  • Hits: 332
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch