Transparant (015)

02 april 2017
Hits: 506

zondag 17 april-2005
Wat we nou weer horen. Volgens meerdere bronnen is Evert Tweehuizen, de hoofdpersoon uit deze serie (1), ruim een week geleden in den kraag gevat. Naar verluidt op Schiphol. De schelm zou namelijk nog negen maanden tegoed hebben en die mag hij nu gaan uitzingen. Misschien zelfs letterlijk. Bijvoorbeeld tegenover de bromsnorren van de afdeling Cold Cases. Want Evert heeft ooit aangeboden de oplossing te willen aandragen van drie beruchte moordzaken.Twee menen we te weten: die op kickbokser André Brilleman uit 1985 (pittig koud dus) en die op Charlie Wong (ook niet warm meer).
En dan is er misschien voor andere afdelingen van de bromsnorbrigade en/of de advocatuur ook nog iets te halen. Zoals antwoorden op vragen over EvertÂ’s rol als informant binnen het avontuurlijke wereldje en dan met name ten behoeve van Fred Teeven, die merkwaardig genoeg de OM-scepter zwaait op Schiphol. Dat moet toch een geanimeerde bedoening zijn geweest toen Evert na te zijn gevat op Schiphol Fred ontmoette op het kantoor van de getreste koddebeiers bij een lekker koppie koffie. Goede tijden, slechte tijden zogezeid.
Wij meldden in oktober van het vorig jaar al dat Tweehuizen terug was in zijn oude Amsterdamse buurt. Teruggekeerd uit Spanje. Zonder twijfel met toestemming van het Openbaar Ministerie. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Is het gerucht waar dat Evert zich in het laatste halfjaar gelieerd had met Etienne Urka? En is dat de reden waarom hij nu een klein strafje mag uitzitten? Om al dan niet letterlijk even buiten schot te zijn. Transparant? Helemaal niet. Maar we doen ons best. Stay tuned.

1. Zie de Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 506

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch