Cold Turkey (052)

woensdag 18 november-2009
Zo. Die Emin Arslan is achter het luik gegaan. Voor wie geen geregelde bezoeker van Turkse koffiehuizen is: Emin is de op een na hoogste functionaris van het Turkse nationale smurfencorps en aanvoerder van de narcotica-brigade (!!!!). Meneer wordt ervan verdacht lid te zijn van een avontuurlijke organisatie die zich al tientallen jaren bezighoudt met de handel in verwarrende middelen en andere lekkernijen. Niet voor een grijpstuiver. Nee,nee. Langs de Bosporus gaat het gerucht dat het op een achteraffie verborgen spaarvarken van vriend Arslan zo'n 7 miljard onder zijn gleuf heeft zitten. Dollar. Dus die is even leuk bezig geweest.
Arslan maakte af en toe ook zijn opwachting in "Cafe Police", de joyeuze lobby van mafia-hotel Akgun in Istanbul, waar onze secretaris-generaal Joris Demmink zo deftig een chantagefuik binnenhopste (1). De vijfsterrenjoint is eigendom van de gelijknamige familie, waarvan pater familias Nihad in 1999 zijn laatste vuurwerk beleefde. Niet toevallig, want het zeer gewaardeerde lid van de Grijze Wolven leefde zich samen met lieden uit de smurfsfeer nog wel eens uit in een potje kidnappen en/of afpersen en daar maak je niet overal vrienden mee. Overigens staat Arslan ook in de schijnwerpers vanwege zijn mogelijk lidmaatschap van Ergenekon. De levendige Nachwuchs van de Turkse Gladio-organisatie, die al aardig op weg was om de huidige Islamitische regering uit te gummen. Kwootje:

" ... Volgens de getuigenis van een politiefunctionaris die als kroongetuige optreedt in het Ergenekon-proces was Osman Gurbuz, een vermeende hitman van Ergenekon, in 1995 betrokken bij een vuurgevecht met de politie. De kroongetuige verklaarde dat de gun van Gurbuz niet voor onderzoek naar het gerechtelijk laboratorium werd gestuurd, maar in plaats daarvan naar Arslan".

Drie keer raaien wat er daarna gebeurde.
Overigens speelde meneer Arslan ook een intrigerende rol in de Demmink-saga. In december 2008 uitte hij namelijk bedreigingen aan het adres van zowel zijn voormalige collega als het jeugdige slachtoffer van Joris' hopsdriften in hotel Akgun. Er zou iets onverwachts met ze kunnen gebeuren als ze hun belastende verklaringen niet introkken. Desgevraagd ontkende Arslan alles. Zou je het zelf wezen.
Nu alles even op een hoop: Arslan is het baasje van de Turkse narcoticabrigade en heeft in die hoedanigheid regelmatig contact met bijvoorbeeld zijn Nederlandse collega's op dat terrein. Tegelijkertijd is ie een topper binnen een avontuurljke organisatie die zich bezighoudt met handel in verwarrende middelen en andere helahola. Waaronder chantage. Mogen we nu voor de zoveelste keer vragen waar die Joris in verzeild is geraakt? En wat dat voor gevolgen heeft (gehad) voor allerlei akkefietjes in Nederland waar Turkse onverlaten bij betrokken zijn. Niks? Awww, come on!!!! Stay tuned.

(1) zie aflevering 51 van 13 oktober jl.

Cold Turkey

  • Hits: 297
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch