Handel is handel (003)

donderdag 30 december-2010
De eurosmurfen in Den Haag hebben nu ook een bijdrage aan ons CO2-zakje geleverd. Volgens hun zeer recent rapportje zijn er in dit verband invallen gepleegd bij naar schatting 2500 onverlaten die hebben meegezwierd in de BTW-carroussel.
Ze kregen eind 2008 al een kwalijk geurtje in hun neusjes, omdat de handel op de emissiebeurzen wel heel erg levendig werd. Met een echte piek in mei 2009 toen er in Frankrijk en Denemarken voor honderden meloenen heen en weer werd geschoven. Dat had gevolgen voor de prijs van een tonnetje CO2. Die steeg van 1 naar 12,5 euro. Dus dat was even smullen. Naar aanleiding daarvan werd her en der binnen de grenzen van het gereanimeerde Derde Rijk de tekst van de fiscale bijbel aangepast. En wat geschiedde? De prijs donderde in elkaar. Met 90 procent.
Uiteraard zouden we bijna willen zeggen werd door de Italiaanse kermisgangers flink gescoord. Op 17 december jl. kregen 150 ondeugende bureautjes daar ineens bezoek van een squadra fiscale smurfen uit Milaan. Volgens de eerste berichten hadden ze de boel voor 500 meloen euro besodemieterd.
Maar ten oosten van Nieuwerschans was het ook flink raak. In april van dit jaar werd daar bij 250 handelaartjes op de Tür geklopt. Hard geklopt, zacht geklopt, wie zal dat zijn? Nou, geen Sankt Niklaus. In de rest van ons beschavingsgebied wordt nog driftig gezocht. Ook in de Lage Landen.
Waar zo'n verwarming van de aarde al niet goed voor is. Het zal ons benieuwen of een van de betrokken smurfen in de nabije toekomst bij Wippie durft te leaken hoeveel meneer Gore aan deze grosse Schweinerei verdiend heeft. Die was al gevuld, maar er kan altijd wel een onsje bij.

Handel is handel

  • Hits: 312
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch