Christenen voor liefde

04 juli 2017
Hits: 787

Een humanitaire organisatie is nooit weg, toch? Mensenrechten vanuit een religieus perspectief wordt al een ietsje twijfelachtiger. Want voordat je het weet gaat de foetus voor de moeder, of het paradijs voor het leven.
Een zo’n club is de Free Burma Rangers, vanuit een Gristelijk perspectief hulp bieden aan de onderdrukten in Myanmar. Maar sinds enige tijd zijn ze ook elders actief, in Moesul, Irak.
Ook daar gaat de hulp zover dat ze gewapend ingrijpen, in dit laatste geval in de strijd tegen IS, gristelijk maar met een machinepistool. Dave Eubank haalde het nieuws.
Hij wordt beschouwd als de oprichter van de FBR. In een eerder interview met de oprichter, onder het pseudoniem David Hartman, dus of Eubank en Hartman een en dezelfde zijn moeten we maar even laten voor wat het is, gaf hij wat achtergrond informatie. Na een carrière in de Special Forces van de VS wilde Eubank / Hartman missionaris worden. Maar dan wel anders, warriors for Jesus meneer. Vandaar.
Dat opent perspectieven voor al die NGO’s die zich inzetten voor mensenrechten, maar dan wel gristelijk humanitair. Nu lijkt de kans dat de FBR zich gewapenderhand zal gaan inzetten voor de mensenrechten van homo's en lesbiennes in de Russische Federatie niet al te groot, maar wie weet? Wat foto’s uit Moesul kun je hier vinden, even naar beneden scrollen.

Jacques de Léon
Jaap Peter Balekende liet zich leiden door de mores 'Wormen en Maden' en was éé'n van de drie boefjes. De andere waren Blair en Bush. Alle zeer christelijk en ze redden een miloen zielen voor het hiernamaals. Nog meer waren niet zo fortuinlijk en moesten inspannen en vluchten. Niet voor iedereen is zo'n enkel reisje weggelegd. Nog niet.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 juli 2017
Aantal keren bekeken: 787

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch