Skip to main content

Charlie, the sequel (006)

16 december 2015

Het is alweer een tijdje geleden. Maar we herinneren ons als de dag van eergisteren dat die Mohammed Atta, de topartiest van het Flying Circus op Manhattan, geen schoolvoorbeeld was van een precieze mohammedaan. Zuipen, snuiven, snollen, gokken. Geen dingen waarvoor Allah uit vreugde een sigaartje opsteekt. Hetzelfde geldt voor de nu voor de tweede keer dood verklaarde mastermind Abdelhamid Abaaood. Al vroeg aan de wiet en de booz en later in een Audi A4 de wufte clubs van Brussel af. Achter de wilde wijven aan. Vaak is dat de weg naar praktijken die volgens het wetboek van strafrecht verboden zijn. En dat gold ook voor Abdelhamid.
Tot zijn gappies in crime behoorden de gebroeders Salah en Brahim Abdeslam, die een eigen kroeg in Molenbeek runden, waar nogal eens een aromatisch luchtje hing. Dat luchtje leverde ze in augustus van dit jaar nog een officiƫle waarschuwing op. Kennelijk was dat het sein om de kroeg in september in de ramsh te gooien en zich in de jihad te storten. Met de bekende gevolgen.
Volgens de intelligencesmurfen zouden Abdelhamid en Salah in de petoet zijn geradicaliseerd. Daar waren ze terechtgekomen na gepakt te zijn voor een overvalletje. Bewijs nul. Maar het beestje moet een naam hebben. Je wauwelt als expert wat voor de camera of in de dagvodden. En als je dat regelmatig doet gaat iedereen je geloven. Je laat geheel volgens het 9/11-draaiboek door een paar onwetende stakkers ergens een paspoort vinden. Dat blijkt later vals te zijn. Maar wat dondert het? Je distilleert er in ieder geval uit, dat twee van die kalashnikovhelden als vluchtelingen het Vierde Rijk zijn binnengekomen. En voor je het weet kunnen de irreguliere middenstanders in Oranje hun nering in de sloot kieperen. Alle vluchtelingen op een nog aan te schaffen schuit van Hennie van der Most. Schengen wordt desnoods Klein-Schengen met als het nodig is een muur eromheen. Expertise voor de aanleg van dat laatste is nog ruimschoots voorhanden, zij het een ietsje verouderd. Maar we kunnen wat dat betreft altijd nog terecht bij onze bondgenoten in Tel Aviv. De rest van onze visie op de toekomst willen we nog wel eens uitleggen bij Pauw of zo. Hoewel, laat maar zitten. Straks zitten we naast Derk Sauer. Of een andere expert. Stay tuned.


 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 december 2015