Skip to main content

Charlie en de gladiolen (003)

11 december 2015

Drs. P. beschreef de taktiek al eens. In zijn lied Dodenrit. As je op de hielen wordt gezeten door een troep wolven moet je ze af en toe wat toegooien om ze voor te blijven. Dus wat wisten de Franse msm gisteren te melden? Dat Amédy Coulibaly zijn marsorders in de richting van Hyper Cacher van een onbekende meerdere had ontvangen. Gewoon een mailtje met een fake adres via een Amerikaanse server. Waarschijnlijk uit Syrië. Where else.
Doemt de vraag op waarom de autoriteiten zich ineens geroepen voelden om dit nieuws de straat op te pompen. Nou, niet zo moeilijk. Er werd de laatste tijd wat al teveel info verspreid over de connectie tussen Amédy en allerlei geheimschrijvers van Defensie en Justitie (1). Geen wonder dus dat minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve ho riep toen het onderzoeksteam uit Lille graag een kijkje wilde nemen in het Parijse dossier over de affaire. Maar er was mogelijk ook een stukje eigenbelang in het geding. Bernard is namelijk een ouwe snoeper. Hij had al een tijdje een liaison met Jeannette Bougrab. Jeannetje was naar eigen zeggen het meisje van Stephane Charbonnier aka Charb. Hoofdredacteur van Charlie Hebdo die in 2013 door Al Qaida op de dodenlijst was gezet en dientengevolge (?) begin 2015 sneuvelde in de kogelregen van de gebroeders Kouachi. Geen onbeschreven blad, dat meisje. Ze is lid van de Franse Raad van State, is werkzaam voor het tot het Rothschild-conglomeraat behorende befkantoor Mayer Brown en maakt deel uit van de hogere echelons van Sarkozy's UMP. Jeannette werd na de dood van Charb in een deel van de Franse pers in verband gebracht met de Mossad (2). En dan ziet zo'n gebeurtenis als bij Charlie Hebdo er ineens heel anders uit.
Overigens had die liaison tussen Cazeneuve en Jeannette al eerder de aandacht getrokken. Bij commissaris Helric Fedou. Een smurffunctionaris in Limoges, die in een eerdere fase van zijn carrière werkzaam was geweest in Cherbourg waar Cazeneuve burgemeester was. Hij verdacht de burgemeester en zijn liefje ervan in het kader van de baardbestrijding hand- en spandiensten te verrichten voor de Mossad en startte een onderzoek. Na zijn overplaatsing naar Limoges ging hij daar vrolijk mee verder en zou net op het punt hebben gestaan om een eindrapport in elkaar te schroeven toen de Kouachi's en Coulibaly de hand aan de Kalashnikov sloegen. Kort daarna pleegde Helric zelfmoord. Of werd gezelfmoord. Dat kan ook. Waar het door hem samengestelde dossier Cazeneuve/Bougrab is gebleven? Drie keer raaien. Stay tuned.(1) Zie de eerste 2 afleveringen van eerder deze maand.
(2) Sarkozy kreeg in een veel eerder stadium ook al eens zo'n emmertje ijswater over zich heen. Zie daarvoor ondermeer aflevering 53 van de serie Shady dd. 28 november 2007.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 december 2015
charllie en de gladiolen