Skip to main content

Charitas (001)

10 juni 2015

Harpij Billary zal wel de kandidate van de Democratische Partij in de VS zijn voor het presidentschap. Nog pakweg zo'n 18 maanden tot de verkiezingsdatum en het belooft een smerige strijd te worden. De verdwenen emails, de probleempjes rondom Banghazi, de moorden op vakbondsleiders in Colombia (we kunnen nog wel even doorgaan), en dan is er weer iets opgeduikeld. Ditmaal betalingen aan de Clinton Foundation. Je weet wel die zoveel goeds doet in de wereld, na deze vrijgemaakt te hebben voor flexibilisering van de arbeid (regels zijn betuttelend voor de moderne mens, dus vrijheid, weg met CAO’s, arbeidsrechten, vakbonden enz.), vrijhandelsverdragen, vrij kapitaalverkeer, en uitbreiding van de NAVO.
Naar nu blijkt heeft de Clinton Foundation een slordige 2,35 miljoen US dollars ontvangen voor verbreding van het goede werk (de Foundation heeft al 250 miljoen dollars binnen, maar er kan altijd meer bij). De gulle gever was de voorzitter van Uranium One, meneer Telfer. Uiteraard niet rechtstreeks, maar via zijn charitatieve onderneming, sorry Foundation: de Fernwood Foundation.
Dank zij (ondanks?) deze betalingen kon Uranium One worden overgenomen door het Russische Rosatom, maar hiervoor was wel de goedkeuring van het State Department noodzakelijk. En wie zat daar aan het roer? Juist, mevr. Clinton. Maar, zegt een woordvoerder van haar presidentiële campagne, dit soort zaken werd op een lager niveau afgehandeld, daar had zij niks mee te maken. En o ja, ze was vergeten om dergelijke betalingen op te geven toen ze minister was, kan iedereen op die leeftijd overkomen, toch? Dank zij die deal is momenteel 20 procent van de VS-voorraad aan uranium in Russische handen. 


Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 juni 2015