Skip to main content

Ship ahoy (001)

17 januari 2017
Hits: 542

zondag 10 januari-2010
Nu na het startschot van de valse milieupaus Al Gore een nieuwe economische bel wordt opgepompt met CO2 wordt er driftig gevent met alternatieve methodes om onze koelkast, staafmixer, nachtlampje, ellendebuis, twittervehikel, dildo, wekker, zonnebank, waterbed, tandenborstel, krulset, tostiapparaat, waterkoker en alle andere onmisbare apparatuur aan de praat te houden. Onder die methodes is ook kernenergie. Hoewel die net zo schoon is als de zee voor de kust van Calabrie.
Dat laatste brengt ons comfortabel terug naar september vorig jaar. Toen tilde Francesco Fonti, een voormalig lid van de lokale mafiaclub 'Ndrangheta, naar buiten dat hij medeverantwoordelijk was geweest voor het laten zinken van een vuilschuit op 20 mijl voor de Calabrische kust. Met Noors nucleair afval aan boord. Je moet er ergens mee heen. Voor zover Francesco wist waren er zo'n dertigtal schepen met dit soort narigheid op deze inventieve wijze afgemeerd ter hoogte van de hak van Italie. Andere troep was stelselmatig in de voormalige Italiaanse kolonie Somalie gedumpt. Zowel te land als ter zee. Dus mochten the Obamamas and papas ook daar een kruistocht willen beginnen tegen de apostelen van Captain Caveman mogen ze eerst wel even bij de firma 'Ndrangheta langs gaan om te vragen waar ze witte pakken moeten aantrekken.
Vriend Fonti beweerde verder dat hij al sinds 1992 in de slag was geweest met de Italiaanse ambtenarij om een einde te maken aan deze gore, maar uiterst profijtelijke praktijken, die in zijn gloriejaren zouden zijn afgedekt door politieke toppers als De Mita, De Michelis en Craxi. Tegen een smakelijke vergoeding.
Daar bleef het niet bij. Zo kwam Fonti ook nog op de propjes met de namen van andere betrokkenen. Zoals die van de Russische zakenman Oleg Kovalyov (een intimus van toenmalig KGB-agent Vlad "Poetipoe" Putin) en die van Mario Scaramella. Een opmerkelijke figuur uit de opera buffo rond de volgens sommige conspiratie-kokkies op instigatie van dezelfde Vlad toxisch omgelegde Alexander Litvinenko.
Hoe geloofwaardig was Fonti? Nou, er werd op zijn aanwijzingen in ieder geval een vermist schip aangetroffen voor de kust van Cetraro, de Cunsky, met naar schatting 120 vaten shit in het ruim. Merkwaardig is wel dat deze pentito nog steeds niet voor zijn klus is geschoten. Terwijl hij van meet af aan weliswaar heul voorzichtig maar de facto onbeschermd in deze heikele zaak heeft geopereerd. Maar niet iedereen was zo gelukkig. Rimanete sintonizzati.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2017