Afridilemma's (002)

19 januari 2017
Hits: 560

vrijdag 13 december-2013
De bef nam de benen. Naar Dubai. Welke bef? Samiullah Afridi. Hij was in Pakistan het hoofd van een hele batterij beffen, die zich bezighoudt met de verdediging van dokter Shakil Afridi. Lid van dezelfde avontuurlijke stam als Samiullah en al sinds de zomer van 2011 in een kruipruimte verblijvend. Hij werd ervan beschuldigd de Amerikanski's en met name de CIA te hebben geassisteerd bij het opduikelen van Osama, de zoon van de ouwe Laden (1).
Aanvankelijk wilden de afgepiste Pakistaanse hotemetoten Shakil voor een hele lange tijd achter het streepjesbehang plakken wegens verraad en hulp aan een buitenlandse snuffelclub bij een illegale actie op Pakistaans grondgebied. Dat wisten de Amerikanski's van tafel te krijgen, maar de Paki's waren niet voor één kruipruimte te vangen. Ze beschuldigden dok Shakil er vervolgens van, dat ie poen had gegeven aan foute baarden en ze gratis van medische hulp voorzag. Dokje kreeg daarvoor 33 jaar voor de ballen. Een straf die een of andere opperjurk daarna weer uit de boeken schrapte. Vraag ons niet hoe dat nou kon. Het kon. Denk je, halleluja jutteperen, Shakil geeft een feestje. Niet dus. Hij bleef namelijk achter het behang, omdat ie plotseling verantwoordelijk werd gehouden voor de dood van een zesjarig jongetje, dat hij in 2006 vergeefs had geopereerd vanwege een acute blindedarmontsteking. Dat had niet gemogen, want dokje was wel een dokje maar geen chirurg. Als je iemand voor de ballen wil schoppen vind je altijd wel een goeie smoes.
De familie van Shakil liet zonder twijfel met assistentie van de CIA eerdergenoemde befbatterij aanrukken onder leiding van Samiullah. En die deed blijkbaar zo zijn best, dat ie werd bedreigd met een akelige dood. De een kan daar tegen, de ander niet. Samiullah hoorde tot de tweede categorie en trok aan zijn stutten. Naar Dubai. En dat allemaal om een kutfilm als Zero Dark Thirty in elkaar te hangen. Wat een wereld. Stay tuned.

(1) Over het hoe en wat verwijzen wij met enthousiasme naar deel 1 dd. 30 januari 2012.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 januari 2017
Aantal keren bekeken: 560
afridilemma's

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch