Skip to main content

Niet lekker (004)

01 april 2017
Hits: 445

zondag 8 november-2009
Een gezellig berichtje op de dag des Heren. Richard Armitage wordt het hoofd van de American Turkish Council (ATC). Wie? Richard Armitage. Dat is die gozer die begin dit jaar een paar jongens van de GPD een cadeautje bezorgde. Volgens hem had Jan Peter Fruitvlieg indertijd niet voor niks met de geallieerde Gleiwitz-inval bij Saddammeke ingestemd. Daarmee zorgde hij er namelijk voor dat Jaap de Hoep Scheffer bijna zes jaar lang baasje van de NATO mocht spelen. En Richie kon het weten, want hij was tussen 2001 en 2005 de Amerikaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken.
Later trok hij die bewering in, maar dat deed ie wel vaker. Zo beloofde hij volgens ex-president Musharraf dat de USA Pakistan terug zou bombarderen naar het stenen tijdperk als Mush geen steun verleende aan diezelfde polletiek in Afbaardistan. Was volgens Richard geen moer van waar. Had ie nooit gezegd. Inmiddels zijn delen van Pakistan al in de vroege Middeleeuwen beland. Ondanks de opgeeiste steun.
Een rakker dus, onze Richard. Dat werd ook weer eens duidelijk bij het navlooien van de Plame-affaire. Armitage bleek het lek te zijn. Die lekkage bracht niet alleen de CIA-loopbaan van het meisje Plame gierend tot stilstand. Ook haar coverfirma werd opgeblazen. Net toen ze ter plekke lekker bezig waren met het ontrafelen van een uit hoge lamstralen bestaand Amerikaans-Turks-Israelisch netwerk dat kwistig rondstrooide met moeilijk liggende negotie. Tegen even kwistige betaling. Hetzelfde netwerk trouwens waarover ex-FBI medewerkster Sibel Edmonds in diezelfde tijd begon te kraaien.
Zoals we al eerder in onze levendige kolommen hebben gemeld zat vriend Armitage al eerder in dit soort leutige handel. Met name in de drugs voor wapens. Eerst in Vietnam en later binnen de Iran/Contra. Als een barracuda in het water. Niet vreemd dus dat ie nu het opperhoofd van de ATC wordt. De Turkse zuster van de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). Ook al een club vol speurneuzen en ander ongerief. Zo zie je maar weer: je kan de whistle blowen tot je een ons weegt of de klokken luiden tot je een broer van Andre van Duin bent, de boeven maken de dienst uit. Maar toch gaan we door. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017