Bombs away (011)

16 januari 2017
Hits: 558

dinsdag 30 april-2013
Nou bonken wij onszelf niet graag op de brede borst, maar die Graham Fuller, die CIA-pik die wij in de vorige aflevering over de toonbank schoven als ex-schoonvader van Ruslan Tsarni aka Tsarnaev, maakte bij ons al begin 2008 zijn entree (1). Als dikke gap van Fetullah Gulen. Een Turkse anti-seculiere bovenmeester die al jaren met name in de Kaukasus, maar ook in Afrika, Zuidoost Azië en zelfs de USSA het ware geloof verspreidt door het stichten van Allahschooltjes op plekken die een drone nog zou missen. Overigens verwierf Fetullah mede dankzij Graham en de ook in ons land niet onbekende Amerikaanse oud-ambassadeur in Ankara Mort Abramovitz een vaste woon- en verblijfplaats in de USSA en bestiert hij sinds 1998 vanuit Pennsylvania zijn educatieve onderneming (2). Zwaar gestiekt door de CIA. Dat lijkt op vloeken in de moskee of zoals u wilt in de madrassa, maar de Amerikanski's gebruiken al decennia lang de fanatieke baarden om de Russisch/Chinese invloed in de Kaukasus en elders in de wereld terug te dringen. Vooral als er allerlei alleraardigste snuisterijen in de bodem worden aangetroffen.
Zo zetten Graham en Mort zich in de jaren tachtig al enthousiast in voor de leverantie van moderne wapensnufjes aan Osama bin L. om in Afbaardistan de Ruskies op hun sodemieter te geven. Sindsdien hebben de gebeurtenissen in voormalig Joegoslavië, de lenteprikkels in Noord-Afrika en de huidige steun aan de baarden van Al Nusra in Syrië en de van Turkse bloede zijnde Oeigoeren in het westen van China aangetoond, dat die policy nooit meer is losgelaten. En als het nodig is om voor al die oorlogen van de boerenlullen thuis aan de buis blijvende steun te verwerven passen we de strategie van de spanning toe. Van een vliegend circus tot vliegende pannen, van giftige briefjes tot dreigende tweets, van moordpartijen tot kutfilms.
Toen de oudste van de Tsarnaev-boys door de Ruskies was doorgeprikt en teruggespeeld was zijn leven geen dime meer waard en kon ie hooguit nog gebruikt worden om in de States de temperatuur wat verder omhoog te krikken. Gevoegd bij een paar recitinbriefjes en wat sarinberichten en we kunnen binnenkort met een gerust hart orde op zaken stellen in Syrië. Met een little help of our friends: Fetullah's gabber Erdogan, de Jordaanse koning Abdullah en natuurlijk Bibi. The show must go on. Fire away. Stay tuned.

(1) Zie voor een prettig doorkijkje bijvoorbeeld deel 3 van de serie Freedom House dd. 15 augustus 2008.
(2) Zie voor de Nederlandse link van Mort aflevering 20 van de serie Mabeltje dd. 29 oktober 2003, waarin Wim Kok en Ed van Tijn voorbijschuifelen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 januari 2017
Aantal keren bekeken: 558

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch