Skip to main content

Schuld en boete (008)

01 maart 2017

vrijdag 9 november-2012
Zo die is weg. Nakoula Basseley Nakoula aka Sam Bacile hebben ze voor een jaar in de vriezer gepropt. Niet omdat ie met zijn fillempie “Innocence of Muslims” medeverantwoordelijk was voor de tientallen dooien bij het oproer in de muslimwereld, maar omdat ie het internet was opgewandeld terwijl hem dat was verboden. Die ontzegging hoorde bij een pak met voorwaarden waarop hij de buitenlucht mocht opsnorkelen. Had ie mazzel, want hij had een stevige zeperd gekregen voor zijn aandeel in een creditkaartzwendel. Maar de overheid wilde wel wat terugdoen voor Sam’s vriendelijke medewerking aan het Fed-onderzoek naar de zwendel.
Beetje dom dus, dat ie toch zijn computer aanslingerde. Zou je zeggen. Maar als Pamela Geller (1) op haar bezem naar binnen zeilt met haar gevolg en je een offer you can’t deny doet dan neem je een hap uit je Apple en je gaat aan de slag. Je produceert je flutfilm en allicht dat je daarvoor af en toe je compu aantrapt. Het mag niet, maar het werkt wel. Je weet vantevoren dat de pleuris zal uitbreken en dat jij dan als enige de lul bent. Niet Pamela op haar bezem. Niet haar grondtroepen. Jij. Soit.
Dus wat gebeurde er toen die pleuris inderdaad uitbrak? Sam kreeg bezoek van een paar smurfen en werd achter het streepjesbehang geplakt. Eis twee jaar. Vonnis een jaar. Met aftrek. Bijkomstig voordeel voor de complotteurs: Sam is even buiten bereik en kan dus ook niet per ongeluk ingaan op lullige vragen. Sisser. The end. Zonder aftiteling. Stay tuned.

(1) Bibi Wilders’ girl in de USSA met dezelfde donateurs.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
schuld en boete