Skip to main content

Catalonie en Madrid (014)

07 september 2018

Nadat de val van de PP-regering Rajoy en het vervangen door een PSOE-coalitie waaraan de Catalaanse onafhankelijkheidspartijen steun geven de angel uit het conflict tussen Spanje en Catalonie (dat op 1-10-'17 een "illegaal" Referendum had georganiseerd over Onafhankelijkheid) had gehaald is nu sprake van een verdere poging vanuit Madrid (en Brussel) de boel te pacificeren: binnen een maand moet de Catalaanse politie (Mossos d'Esquadra; 'de jongens van het Eskader') in Intel, het 'anti-terrorisme'-vehikel van Interpol worden ge"integreerd. Daarvan waren ze uitgesloten geweest (!); zie vervolgens de aanslagen aan de vooravond van het Referendum. Hun chef, afgezet en gevangengezet in een Madrileense cel met de minister van Binnenlandse Zaken, was immers een 'landverrader' en zelf 'terrorist'!
Toch werd rond de mysterieuze aanslagen in Barcelona aan de vooravond van het Referendum in de herfst van 2017 wel degelijk belangrijke informatie gedeeld met de Catalaanse politie ...... door de FBI! ; die daarop ook zeer adequaat reageerde.

https://www.youtube.com/watch?v=0-gjK5XWq8Y

Nu wordt de boel gladgestreken. Het nationale symbool van Spanje (Spanje bestaat niet) is de stier. Hun gebakken kloten zijn een delicatesse in de restaurants van de corrida's. Het symbool van Catalonie is de ezel. De Catalaanse ezel is groter dan alle andere ezels in de Mediterrane'e (in juli wordt in Vallestavia (Baillestavy) in Frans-Catalonie het 'feest van de Catalaanse ezel gevierd) omdat ze gebruikt werden om de imposante Pyrreneeen over te steken met zoveel handelswaar/contrabande als mogelijk. Hun humeur is even berucht als de korzeligheid der Catalanen die in de praktijk erg mee blijkt te vallen.
Dat het streven naar Onafhankelijkheid in Catalonie zal worden begraven door wat goodwill uit Madrid in 'Europese politiezaken' is een wensdroom. De ervaringen met de Soci's in Madrid en de plaatselijke variant PSC, die altijd de arrestaties en het politieoptreden hebben gesteund verhinderen dat deze keer opnieuw in de val wordt getrapt.
De gevangen ministers en activisten moeten naar gevangenissen in Cataloni"e worden overgebracht; iets wat de Basken ook wordt onzegd. De uitzonderingstoestand (art. 155) moet worden opgeheven. Deze eenvoudige en redelijke eisen worden niet ingewilligd. De regering van de PSOE in Madrid is wankel. De coalitie voor Onafhankelijkheid die Catalonie bestuurt niet. (WK)     

sybrand
Ach, het leven zit vol symbolen, tradities en rituelen. Mellie Uyldert geloofde dat stenen konden genezen, de nazi's hadden iets met eiken, de Friezen hebben skutjessielen, de Groningers... die hebben niets, nooit gehad. En als ze dan opeens heel veel gas in de Groninger klei vinden, begint onze kleine aarde woest te beven. Boos over de verstoring van de status quo.
Onafhankelijkheid voor Groningen zit er niet in. Wij Groningers hebb'n geen haast. Beter blo Jan dan do Jan.
En dat is goed. De enorme opwinding die zich in het MO meester maakt van het volk vanwege de publikatie van een cartoon, is ons vreemd. Wij laten ons niet opjuinen, door niets en niemand. We pakken een spa en graven een kaarsrecht kanaal door het zompige veen. Van mij mag iedereen onafhankelijk worden, zweren bij de eigen knoflookworsten, als men maar beseft dat wij elkaar nodig hebben, en dat je in je hoofd onafhankelijk moet zijn. Vrij van geloofsdwang, sociale dwang, familie-eer, Instagram en de halfgod Zucker

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 september 2018
Cataloniƫ en Madrid