Cadeautje van oom Wes

25 mei 2015
Hits: 358

Bekend pratend hoofd vandeweek bij CNN. Wesley Clark. Voormalig bevelhebber van de NATO en indertijd verantwoordelijk voor het platgooien van burgerdoelen in Bosnië en Servië (1). Geen duif zou je zeggen, maar desondanks wel hotemetoot bij de International Crisis Group. Een NGO die zich ten doel heeft gesteld internationale conflicten dan wel het uit de hand lopen ervan te voorkomen. Een interessant condoom dat door ons al vaker is onderzocht op kwalijke eigenschappen (2). Maar dit terzijde. Waarom was oom Wes bij CNN? Nou om zijn visie te geven op ISIS. En wat zei ie? Komt ie:

ISIS got started through funding from our friends and allies... to fight to the death against Hezbollah”.

Asteblaft. Hoor je het eens van een ander. Niks geen conspiracy geleuter van een obscure website of een verdwaasde blogger. Wesley Clark! En we nemen niet aan dat ie uit zijn Armaniboordje zit te lullen.
Nou zegt oom Wes er niet bij wie die allies en friends waren, maar landen als Saudi Arabië, Quatar, Israël en Turkije zijn in het prille verleden al herhaaldelijk als kandidaten naar voren geschoven. Vraag is wel of de donaties alleen ten doel hadden om ISIS de Hezbollah plat te laten stampen. Zo ja, dan zijn de kalifaatwassers bij Damascus verkeerd gereden en zijn ze nu met heel andere dingen bezig. Het is net als bij Al Qaidazen: hoe houd je ze in de hand? Maar toch bedankt Wes. Mede namens Charlie.

(1) Hoe romantisch soms de omstandigheden zijn waaronder de besluitvorming van dit soort ongein plaatsvindt vindt u terug in de serie Mabeltje op onze Followup-site.
(2) Zie aflevering 20 van de serie Mabeltje”. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 mei 2015
Aantal keren bekeken: 358

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch